Scootmobiel Appingedam

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Appingedam? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van dit elektrische voertuig voelt u zich weer zeker en kunt u weer gaan waar u wilt. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het kiezen van het juiste model. Op deze pagina vind u handige tips en extra info over onderwerpen zoals WMO, de huidige prijzen, advies aan huis, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €650,00 tot wel €5.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Appingedam (https://www.appingedam.nl).
 • In deze regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Kymco en Revatak.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten (december 2021) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Appingedam (WMO) | Verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteAppingedam
Postcode9902
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€14,17 – €18,82 per uur
Aantrekkelijke scootmobielPride Go-Go Elite Traveller 3
Punt voor adviesDamster zorgbalie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Appingedam

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn profiel? Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Appingedam. Dit kan online door middel van een brochure, een handige thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €700,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius kost u rond de €1525,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een comfortabele zit schaft u al aan vanaf c.a. €3150.

Keuzeadvies december 2021

Loopt u tegen problemen op bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. In het volgende gedeelte bieden wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Appingedam neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is stabiel, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft u een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een scherpe bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met 4 wielen kan harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De merken verschillen flink als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan volstaan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar de stad of naar het park? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Minimale snelheid
Als u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Professionele modellen onderscheiden zich door grote veringen en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Appingedam en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte op welke zaken u moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, de actieradius, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals veiligheidsgordels en een mandje. De aantrekkelijkste scooters kunt u al vinden vanaf €520,00, de meest luxe modellen met alle opties gaan al gauw richting de €6.400,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de huidige prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget312 km7,5 km/u€500
Gemiddeld315 – 20 km12 km/u€1900
Uitstekend455 km18 km/u€3300
Meeste comfort470 km20 – 22 km/u€8.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Appingedam
scootmobiel-kopen-appingedam

Scootmobiel aanvragen gemeente Appingedam via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Appingedam. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het is goed om te weten dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Hierna plannen ze een kort gesprek in om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken/maanden komt de gemeente met een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Appingedam. Hiervoor kunt u ook even bellen (140596), men kan een mailtje sturen (wmo@appingedam.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Wilhelminaweg 14, 9901 CM, Appingedam). Zie ook www.appingedam.nl voor uitgebreide info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om te bepalen welk model bij u past verzamelen wij hier een uitgebreid keuzeadvies. Toch zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken zal u veel duidelijk verschaffen. Bij een winkel of showroom kan men een heleboel modellen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de omgeving Appingedam vinden we een aantal winkels/showrooms. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Damster zorgbalieStadshaven 239902 DAAppingedam
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Appingedam
Bent u slecht ter been en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende opsomming doorzoekt u populaire merken die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Meest verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk schetsen wij een tabel met succesvolle merken en modellen met specifiek de actieradius, de maximale snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Go-Go Elite Traveller 316 km7 km/u€ 949
Pride Celebrity XL 340 km7 km/u€ 5.000
Invacare Comet 355 km15 km/u€ 6.582
Life and mobility Mezzo 335 km15 km/u€ 4.295
Schema met populaire modellen december 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Appingedam. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In die situatie is het wellicht slimmer om zelfstandig een scoot te bestellen of een leasecontract te nemen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Appingedam) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Bij veel aanbieders kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Sommige aanbieders hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kan u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een kwalitatief onderhoud is ook erg belangrijk. Vandaar is het verstandig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. claxon en geluidssignalen en de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage prijs: tegen lage kosten haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Minpunten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kwaliteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als tweedehands.net waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel gebruik maken van theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In een erkende scootmobieltraining in Appingedam komen thema’s aan bod als de huidige verkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,55 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Met name ouderen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en kunt u bovendien meenemen in de auto. Zijn er nog onduidelijkheden? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Appingedam.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om lekker rond te rijden? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In heel ons land (met name ook in de provincie Groningen) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Centrum.

Plaats een reactie