Scootmobiel Groningen

Zoekt u een goede scootmobiel in Groningen? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer zeker en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl ondersteunt u bij het kiezen van het juiste model. Via onze vergelijker vind u handige tips en aanvullende info over o.a. PGB en WMO, de kosten van een goed model, thuisdemo’s, regels en richtlijnen en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • Voordelen: u bent meer onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven variëren tussen €500,00 tot zo’n €6.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Electric Mobility en Quingo.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen (augustus 2022) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Groningen (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9725
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€15,00 – €20,00 per uur
Populaire scootmobielPracticomfort Beaufort 3
Regionaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Groningen

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een product dat rijmt met mijn behoeften? Ons advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u dit helder hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Groningen. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €590,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van 35 km koopt u al vanaf €2375,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met goede vering en zitting is er al vanaf €3900.

Keuzeadvies augustus 2022

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze experts adviseren u graag. Hieronder bieden wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Groningen neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is groter, heeft grote banden, meer comfort en kan langer en harder rijden. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. U kunt zich vrijer bewegen. Dit is handig in kleine ruimtes. Bovendien biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en zal wat veiliger aanvoelen. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De modellen verschillen fors als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het centrum of naar buitengebieden? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Snelheid
Als u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: wanneer u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Luxueuze modellen hebben een goede vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Reserveer een model voor een proefrit in Groningen en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De onkosten worden gevormd door de leverancier, het vermogen van de accu, de topsnelheid en opties als een zuurstoffleshouder + een schootskleed. De voordeligste scoots koopt u al vanaf €530,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €7.500,00. In de bijgaande tabel vind u de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner39 km7,5 km/u€700
Prima320 – 25 km12 km/u€1400
Uitmuntend435 km17 km/u€4100
Professioneel480 km+20 km/u€7.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Groningen
scootmobiel-kopen-groningen

Scootmobiel aanvragen gemeente Groningen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Soms kunt u via deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Groningen. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Houd er rekening mee dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt zich aanmelden bij het WMO-loket. Kort daarna volgt er een keukentafelgesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Daarna ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Groningen. U kunt even bellen (0503674200), per mail (gemeente@groningen.nl), of bezoek het gemeentehuis (Kreupelstraat 1, 9712 HW, Groningen). Check ook eens www.groningen.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past treft u op deze pagina uiteenlopende belangrijke info. Alleen, uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis maakt een en andere verder inzichtelijk. Zo kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de regio Groningen kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder treft u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroGriffeweg 11-159724 GEGroningen
WelzorgMoermanskweg 39723 HMGroningen
Harting-BankStavangerweg 49723 JCGroningen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Groningen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Deskundige leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. Hieronder ontdekt u de meest bekende bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Wat zijn populaire modellen?
Hierna bieden wij een lijstje met modellen die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Beaufort 315 km7 km/u€ 1.195
Quingo Classic37 km6,4 km/u€ 3.950
Meyra Ortocar 415 SP II55 km15 km/u€ 6.104
Freerider Kensington-S 440 km13 km/u€ 4.916
Tabel met populaire scoots augustus 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Groningen. Dat kan bijvoorbeeld bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In het kader daarvan is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Groningen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Vaak is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kunt u op uw gemak een bepaald type testen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is geen overbodige luxe. Hiervoor is het aan te raden om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De monteur onderzoekt o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de accu(lader).

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de prijs: ook met een klein budget heeft u een zeer kwalitatief model. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn krasjes en andere gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobieldiscount.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Binnen deze scootmobieltraining in Groningen leert u van alles over verkeerstheorie en het juist bedienen van de scoot. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u in de buitenlucht rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er altijd iets gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,10 p/maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is geschikt voor intensief gebruik. Weet u het nog niet? Bespreek dit dan met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Groningen.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en wilt u de omgeving beter leren kennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Groningen) zijn zulke initiatieven te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en verken samen de wijken als: Centrum, Oud-Zuid, Oud-West, Oud-Noord, Oosterparkwijk, Zuidoost, Helpman e.o., Zuidwest, Hoogkerk e.o., Nieuw-West, Noordwest, Noordoost, Noorddijk e.o., Meerdorpen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie