Scootmobiel Thesinge

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Thesinge? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels dit elektrische voertuig blijft u langer zelfstandig en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg ondersteunt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg.nl bekijkt u praktische aankooptips en belangrijke info over onder andere WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, thuisdemo’s, de verschillende regels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten liggen tussen de €700,00 en wel €5.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Practicomfort en Handicare.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen (september 2021) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Groningen (WMO) | Regionale winkels | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9797
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€15,00 – €20,00 per uur
Populaire scootmobielVermeiren Saturnus 3
Adviespunt in de buurtKroon facilitair bedrijf Ameland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Thesinge

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met allerlei eigenschappen en opties. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn eisen en wensen? Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Op het moment dat u deze vragen beantwoord hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Thesinge. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €840,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius is te koop vanaf €1525,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een flinke accu is te koop vanaf €3200.

Advies van de specialist september 2021

Loopt u tegen problemen op bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze specialisten staan voor u klaar. Bijgaand treft u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Thesinge kan probleemloos mee in de tram, bus of trein en neemt slechts weinig ruimte in huis in. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, biedt meer comfort en heeft een grote accu. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Evenzeer heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. Dit is merkbaar wanneer u een bocht maakt en bij niveauverschillen. Een model met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en biedt meer comfort.

Wat is een goede actieradius?
De merken verschillen behoorlijk op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km zal dan volstaan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het centrum of naar het park? Kijk dan naar modellen met een bereik van tenminste 50 km.

Minimale snelheid
Op het moment dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoot met meerdere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Goed om te weten: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De luxere modellen onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Thesinge en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De onkosten hebben te maken met de fabrikant, de accucapaciteit, de snelheid en opties als een rollatorhouder of een voetenzak. De aantrekkelijkste modellen kunt u al vinden vanaf €510,00, de geavanceerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.900,00. In deze tabel staat de actuele prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget312 km8 km/u€500
Verbeterd315 – 25 km12 km/u€1200
Uitmuntend450 km18 km/u€4200
Meeste comfort485 km21 km/u€7.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Thesinge
scootmobiel-kopen-thesinge

Scootmobiel aanvragen gemeente Groningen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In bepaalde situaties kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Dan kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Groningen. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Aanmelden kan bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend volgt een (telefonische) afspraak om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Afsluitend ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Groningen. Dit kan telefonisch (0503674200), door een e-mailtje te sturen (gemeente@groningen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kreupelstraat 1, 9712 HW, Groningen). Bekijk ook www.groningen.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot verzamelen wij hier veel nuttige informatie en kooptips. Echter is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit met advies op maat zal veel zaken duidelijk maken. Zodoende kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de buurt van Thesinge vinden we een aantal winkels/showrooms. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste scootmobiel. In het schema hieronder bekijkt u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
VegroGriffeweg 11-159724 GEGroningen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Thesinge
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Een aantal aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Onderstaand treft u een aantal erkende merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Overzicht met veel verkochte types
Onderstaand schetsen wij een lijstje met bekende modellen en merken met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid (maximum) en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Saturnus 325 km8 km/u€ 1.856
RvS van Seenus CTM 242 Compact16 km8 km/u€ 1.498
Practicomfort Wals 2070 km20 km/u€ 1.395
Sterling Elite XS 345 km15 km/u€ 7.005
Tabel met populaire modellen september 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Thesinge. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In het kader daarvan is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Thesinge) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Bij veel aanbieders is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige leveranciers werken met een omruilgarantie. Op deze manier kunt u rustig een model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom is het handig om een onderhoudscontract te kiezen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn stuurinrichting/ uitlijning en het accuvermogen.

Is een tweedehands model geschikt?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een belangrijk voordeel van een occasion is de prijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarnaast kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Wat minder is zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals speurders.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als voertuig bestuurder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. In professionele scootmobieltrainingen in Thesinge komen thema’s aan bod als de voorrangsregels en leert u veiliger rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in situaties dat u op de openbare weg rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA dekking heeft u al vanaf €4,80 per maand. Een verzekerde mobiel heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Twijfel? Neem contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Thesinge.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Groningen) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en rijd samen door de wijken: West, Oost.

Plaats een reactie