Scootmobiel Garmerwolde

Op zoek naar een goede scootmobiel in Garmerwolde? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische vervoersmiddel blijft u langer mobiel en kunt u weer veilig de weg op. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze expert biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker treft u praktische aankooptips en informatie over onderwerpen als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de geschatte prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, waar u op moet letten in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Belangrijkste voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De onkosten liggen tussen de €600,00 tot wel €6.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 • In de regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Excel en Quingo.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Tarieven (september 2021) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Groningen (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9798
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€15,00 – €20,00 per uur
Populaire scootmobielVermeiren Saturnus 4
Lokaal adviespuntKroon facilitair bedrijf Ameland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Garmerwolde

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn profiel? Gouden regel: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Garmerwolde. De meeste informatie is online beschikbaar aan de hand van brochures, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €760,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is er al vanaf €1525,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km is er al vanaf €3300.

Keuzeadvies september 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het kiezen van de beste scootmobiel van dit moment? Onze specialisten staan voor u klaar. Onderstaand bieden wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Garmerwolde is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is groter, is comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Evenzeer verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Dit is merkbaar in snelle bochten en op een oneffen terrein. Een model met vier wielen haalt een hogere snelheid en biedt meer comfort.

Wat is een goede actieradius?
De modellen variëren nogal als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km is ruim voldoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar de stad of een plaatselijk buurtgebouw? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Als u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Regel: als u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De meest luxe modellen hebben de beschikking over maximale vering en een goede verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Garmerwolde en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De tarieven hangen af van de producent, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een extra accu en een wikkeldeken. De goedkoopste scoots kunt u al vinden vanaf €540,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €7.800,00. In de tabel hieronder communiceren wij de gemiddelde prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig312 km8 km/u€500
Standaard315 – 20 km12 km/u€1700
Uitmuntend450 km18 km/u€2600
Elite485 km20 – 22 km/u€9.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Garmerwolde
scootmobiel-kopen-garmerwolde

Scootmobiel aanvragen gemeente Groningen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een auto in bruikleen maar zeker ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Groningen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Vervolgens plannen ze een kort gesprek in om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Groningen. Zowel telefonisch (0503674200), men kan een mailtje sturen (gemeente@groningen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kreupelstraat 1, 9712 HW, Groningen). U kunt ook terecht op www.groningen.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op deze website veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. De gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Op die manier kunt u allerlei modellen uittesten en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de buurt van Garmerwolde kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een productspecialist zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
VegroGriffeweg 11-159724 GEGroningen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Garmerwolde
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Dat hoeft geen probleem te zijn. Een aantal leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. Onderstaand doorzoekt u een aantal bekende organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Meest verkochte modellen
In de paragraaf hierna treft u een tabel met veel verkochte modellen met daarbij het bereik, de maximale snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Saturnus 425 km8 km/u€ 2.109
Invacare Lynx16 km8 km/u€ 1.797
Mango Lion 4 King70 km22 km/u€ 6.295
Sterling Elite XS Compact45 km15 km/u€ 7.005
Tabel met populaire modellen september 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Garmerwolde. Dat kan bijvoorbeeld bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In dat geval is het alternatief om zelf een scoot te kopen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Garmerwolde) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Steeds vaker is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal aanbieders werken met een omruilgarantie. Op deze manier kunt u op uw gemak een model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook erg belangrijk. Daarom kan u ervoor kiezen om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Deze APK doet u jaarlijks waarbij uw product goed wordt nagekeken. Aandachtspunten zijn stuurinrichting/ uitlijning en de accuprestaties.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage prijs: voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Verder kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn krassen, deuken en technische problemen. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals dezorgoutlet.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Tijdens deze scootmobieltraining in Garmerwolde komen thema’s aan bod als verkeerstheorie en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u in de buitenlucht rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €4,90 per maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Komt u er niet uit? Bezoek dan een adviseur van een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Garmerwolde.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Groningen) zijn dergelijke clubs te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en ervaar het plezier van rijden in de wijken: West, Oost.

Plaats een reactie