Scootmobiel Haren

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Haren? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door middel van zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich wendbaar en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op deze website bieden wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten en bruikbare informatie over zaken als WMO (eigen bijdrage), de gemiddelde kosten, winkels in de buurt, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoog zitcomfort.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €850,00 & €4.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Excel en Freerider.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Actuele kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Groningen (WMO) | Winkels in de buurt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9752
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€15,00 – €20,00 per uur
Veel gekozen scootmobielPracticomfort Beaufort 5
AdviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Haren

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Op welke producteigenschappen moet u letten? Online vind u enorm veel modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn wensen?Advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en maak ik ook lange tochten? Als u deze vragen beantwoord hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Haren. Doe dat bijvoorbeeld online middels een brochure per post, een thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €800,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €1625,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een comfortabele zit is te koop vanaf €4750.

Keuzeadvies september 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het zoeken van de beste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Onderstaand vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Haren kan gemakkelijk mee in het openbaar vervoer en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Handig voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is groter, heeft grote banden, meer comfort en heeft een grote accu. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting wanneer u een bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scoot met vier wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De merken wisselen behoorlijk op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 20 km volstaat dan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of een plaatselijk buurtgebouw? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximum snelheid
Wanneer u lange afstanden wilt afleggen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: als u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Additioneel comfort
Als u vaak lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De high-end modellen worden gekenmerkt door grote veringen en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Test een model uit voor een proefrit in Haren en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kostprijzen worden bepaald door het merk, het vermogen van de accu, de topsnelheid en randproducten als oprijplaten en een mandje. De eenvoudige opvouwbare modellen koopt u al vanaf €475,00, de grote vaste scoots met veel opties hebben al snel een prijskaartje van €7.400,00. In deze tabel vergelijkt u de gemiddelde prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap39 km8 km/u€500
Prima325 km11 km/u€1750
Gevorderd450 km15 km/u€3100
Luxe485 km22 km/u€6.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Haren
scootmobiel-kopen-haren

Scootmobiel aanvragen gemeente Groningen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In deze gevallen kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Groningen. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens komt de WMO-consulent langs om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Groningen. Dit kan telefonisch (0503674200), als per mail (gemeente@groningen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kreupelstraat 1, 9712 HW, Groningen). Check ook eens www.groningen.nl voor actuele informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen biedt in dat geval uitkomst. Tijdens deze ritten kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de omgeving Haren zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder staan meerdere vestigingen van showrooms, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
VegroGriffeweg 11-159724 GEGroningen
WelzorgMoermanskweg 39723 HMGroningen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Haren
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Meerdere leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Onderstaand treft u meerdere organisaties die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Veel verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk schetsen wij een lijst met daarin succesvolle merken en modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de topsnelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Beaufort 524 km8 km/u€ 1.120
Travelux Boost 317 km7,2 km/u€ 1.090
Vermeiren Carpo 445 km17 km/u€ 3.955
Practicomfort Cyclone 15-3W40 km15 km/u€ 5.000
Overzicht met populaire scoots september 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Haren. Dit kunt u doen bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Dan is het alternatief om eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Haren) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Bij veel aanbieders kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere leveranciers werken met een omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom kan u ervoor kiezen om meteen een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De monteur onderzoekt o.a. koolborstels en accuspanning + conditie.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in de verkoopprijs: voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Bovendien is er geen sprake van een lange levertijd. Minpunten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn verschillende online platformen als scootplaza.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als voertuig bestuurder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Tijdens deze scootmobieltraining in Haren worden onderwerpen behandeld alsde regels op de weg en kunt u uw rijtechniek verbeteren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, een ongeluk zit in een klein hoekje. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,10 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is geschikt voor intensief gebruik. Komt u er niet uit? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Haren.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Groningen) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen toeren en rijd samen door de wijken: Centrum, Land.

Plaats een reactie