Scootmobiel Matsloot

Wilt u een goede scootmobiel in Matsloot? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze speciale scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer gaan waar u wilt. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg.nl is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze website kunt u aan de slag met tips voor het kiezen van het juiste model en informatie over onderwerpen als WMO, kosten, showrooms in de regio, veiligheid in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: minder afhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €850,00 en €5.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 • In de omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Drive en EV-Tec.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen (oktober 2021) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Noordenveld (WMO) | Winkels en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9749
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,50 – €21,50 per uur
Veel gekozen merkPracticomfort Quickstep LT
Punt voor adviesVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Matsloot

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die aansluit op mijn eisen en wensen? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak gebruik ik het, en maak ik ook lange tochten? Op het moment dat u hier meer duidelijkheid over hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Matsloot. Doe dat bijvoorbeeld online via het aanvragen van een brochure, een thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €760,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1575,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een comfortabele zit vind u al vanaf €4300.

Tips van de expert oktober 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het kiezen van de meest ideale scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Hieronder vindt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Matsloot neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is stabiel, rijdt een stuk comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in snelle bochten en bij niveauverschillen. Een model met vier wielen haalt een hogere snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe zit het met de actieradius?
De merken onderscheiden zich fors als we kijken naar de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Denk u eraan veel te gaan rijden naar omliggende dorpen of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Snelheid
In de situatie dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Vergeet niet: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Additioneel comfort
Als u vaak lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De premium scoots beschikken over een goede vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Test een model uit voor een proefrit in Matsloot en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u op welke zaken u moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten worden gevormd door het merk, de grootte van de accu, de maximale snelheid en extra’s zoals een zuurstoffleshouder + een een afdekhoes. De goedkope kleine modellen zijn er al vanaf €550,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al snel €5.400,00. In de bijgaande tabel bieden wij de adviesprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig39 km8 km/u€800
Goed315 km10 – 12 km/u€1950
Comfortabel450 km16 km/u€4000
Luxueus485 km21 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Matsloot
scootmobiel-kopen-matsloot

Scootmobiel aanvragen gemeente Noordenveld via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u met de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een elektrische rolstoel, taxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente Noordenveld. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Bedenk wel dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarop plannen ze een kort gesprek in om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Noordenveld. Zowel telefonisch (0505027222), men kan een mailtje sturen (postbus@gemeentenoordenveld.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Raadhuisstraat 1, 9301 AA, Roden). U kunt ook terecht op www.noordenveld.nl voor extra informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past bekijkt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Toch is een producttest ook noodzakelijk. De gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens deze ritten krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Matsloot zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In deze tabel bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
VegroGriffeweg 11-159724 GEGroningen
WelzorgMoermanskweg 39723 HMGroningen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Matsloot
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Er zijn gelukkig alternatieven. Deskundige aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de opsomming hierna vindt u de beste bedrijven waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Overzicht met veel verkochte types
Hierbij verstrekken we een schema met populaire merken + modellen met daarbij het bereik, de maximale snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Quickstep LT25 km8 km/u€ 1.150
Drive Brio S19FC15 km8 km/u€ 2.780
Mango Leopard 345 km17 km/u€ 5.500
Practicomfort Cyclone 1540 km15 km/u€ 5.000
Tabel met populaire modellen oktober 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Matsloot. Dit kunt u doen bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In die situatie is de beste optie om eens een showroom te bezoeken of te gaan voor leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Matsloot) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Steeds vaker kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer leveranciers bieden ook omruilgarantie. Daarmee kan u zorgeloos een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is niet iets om op te besparen. Hiervoor is het handig om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De expert bekijkt onder andere koolborstels en de accuprestaties.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de kostprijs: voor een laag tarief koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Waar u op moet letten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook komen accu-problemen soms voor. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als scootplaza.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In professionele scootmobieltrainingen in Matsloot legt u de basis voor onder andere regels in het verkeer en is er vaak een technische check van uw mobiel. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA polis kost c.a. €3,80 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Weet u het nog niet? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Matsloot.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en geniet u van het maken van tochtjes? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Drenthe) zijn deze verenigingen actief. Gezellig een praatje maken en maak een tocht door wijken als: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie