Scootmobiel Spijk

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Spijk? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Middels zo’n elektrische scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze vergelijker ondersteunt u bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg bieden wij tips voor het kiezen van het juiste model en belangrijke info over onder andere WMO (eigen bijdrage), kosten, enkele populaire leveranciers, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De meest genoemde voordelen: minder afhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €700,00 oplopend tot 5.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 • In uw omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Kymco of Inca.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Tarieven (januari 2022) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Delfzijl (WMO) | Showrooms bezoeken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9909
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€14,17 – €18,82 per uur
Populair merkSterling Swift 3
Punt voor adviesDamster zorgbalie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Spijk

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn profiel? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Op het moment dat u hier meer duidelijkheid over hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Spijk. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, een thuisdemo of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel kost u rond de €630,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius kost u rond de €1950,00.
 • Een sterk 4 wielen model met goede vering en zitting vind u al vanaf €3600.

Hulp bij uw keuze januari 2022

Zou u graag verder geholpen worden bij het kiezen van de meest ideale scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In het volgende gedeelte omschrijven wij een aantal belangrijke criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Spijk neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is stevig, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een grote accu. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. Dit is merkbaar als u een bocht doorrijdt of op hobbelige weggetjes. De variant met 4 wielen haalt een hogere snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De merken onderscheiden zich sterk als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of het bos? Overweeg dan eens te kijken naar een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Snelheid
Op het moment dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Regel: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De high-end modellen beschikken over een uitgebreide vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Boek een proefrit in Spijk en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen hangen af van het merk, de accucapaciteit, de snelheid en optionele extra’s zoals achteruitkijkspiegels & een schootskleed. De aantrekkelijkste scooters beginnen bij €490,00, en de meest luxe scooters lopen al snel tegen de €5.300,00. In de bijgaande tabel bieden wij de huidige prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel312 km8 km/u€650
Beter315 – 20 km12 km/u€1650
Uitstekend460 km16 km/u€3900
Luxe470 km22 km/u€8.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Spijk
scootmobiel-kopen-spijk

Scootmobiel aanvragen gemeente Delfzijl via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Soms kunt u d.m.v. de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een auto in bruikleen maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u hulp vragen bij de gemeente Delfzijl. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Minpunt is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-afdeling. Kort daarop volgt een (telefonische) afspraak om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Delfzijl. Vragen? Dat kan telefonisch (0596639159), door een e-mailtje te sturen (zorgloket@delfzijl.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Johan van den Kornputplein 10, 9930 PA, Delfzijl). Bezoek ook www.delfzijl.nl voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om het ideale model te vinden leest u hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. Kies voor een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Zodoende kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Spijk kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst zijn de adresgegevens te vinden van showrooms, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Damster zorgbalieStadshaven 239902 DAAppingedam
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Spijk
Heeft u fysieke problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Meerdere leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming bekijkt u een aantal erkende leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Wat zijn populaire modellen?
Hierbij verstrekken we een schema met een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Swift 332 km10 km/u€ 4.079
Excel Entice 3 Universe30 km10 km/u€ 2.228
Shoprider SL7313 km6 km/u€ 1.488
Pride Cyclone 22+63 km15 km/u€ 5.478
Overzicht met populaire modellen januari 2022

FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Spijk. Doe dat bijv. bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Voor een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Op dat moment is het alternatief om zelf een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Spijk) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Dikwijls is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Op deze manier kunt u zonder zorgen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Daarom is het verstandig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. stoelverstelling en mechanisme en de accu(lader).

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage aanschafprijs: ook met beperkte financiële middelen een kwalitatief product aanschaffen. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Waar u op moet letten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals uwzorgshop.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Bij zo’n scootmobieltraining in Spijk worden onderwerpen behandeld alsde huidige verkeersregels en en leert u veilig sturen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: als bestuurder mag u rijden op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,80 per maand. Een verzekerd voertuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en kunt u bovendien meenemen in de auto. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Spijk.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (met name ook in de provincie Groningen) zijn dergelijke clubs te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en tour door wijken zoals: Stad, Land, Wijk-Zuid, Wijk-West.

Plaats een reactie