Scootmobiel Loppersum

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Loppersum? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze speciale scooter geniet u van de vrijheid en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via Scootzorg.nl leest u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en belangrijke info over onder andere hoe het zit met de WMO, de actuele prijzen, showrooms in de regio, de regels in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een hoog zitcomfort.
 • De onkosten schatten we in tussen c.a. €500,00 oplopend tot 5.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Loppersum (https://www.loppersum.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Kymco of Caremart.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Tarieven (december 2021) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Loppersum (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9919
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€15,00 – €20,00 per uur
Aantrekkelijke scootmobielPride Go-Go Elite Traveller 4
Adviespunt in de buurtDamster zorgbalie

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Loppersum

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die aansluit op mijn verwachtingen? Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, gebruik ik het dagelijks, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Loppersum. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €850,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius begint zo rond de €1850,00.
 • Een stevige 4-wieler met alle gemakken vind u al vanaf €4350.

Keuzeadvies december 2021

Hulp nodig bij het vinden van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij helpen u graag snel verder. Hieronder omschrijven wij een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Loppersum neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en is gemakkelijk op te bergen. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is groter, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan een stuk harder en langer rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen kan harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Wat is een goede actieradius?
De verschillende uitvoeringen wisselen sterk als we inzoomen op de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Rijdt u alleen in huis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan volstaan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar familie of vrienden of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De snelheid van de scootmobiel
Zodra u grote stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Robuuste vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De premium scoots worden gekenmerkt door een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga direct proefrijden in Loppersum om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u zoal rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De tarieven worden gevormd door het merk, de accucapaciteit, de topsnelheid en aanvullende opties zoals veiligheidsgordels & een beschermhoes. De gunstigste voertuigen starten bij €525,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al snel tegen de €7.700,00. In de onderstaande tabel staat de gemiddelde prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig38 km7,5 km/u€550
Goed315 – 20 km10 – 12 km/u€1950
Uitstekend450 km16 km/u€2700
Elite485 km22 km/u€8.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Loppersum
scootmobiel-kopen-loppersum

Scootmobiel aanvragen gemeente Loppersum via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u aankloppen bij de gemeente Loppersum. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • De aanvraag kunt u doen bij uw WMO adviseur. Een paar weken later plannen ze een kort gesprek in om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Loppersum. Hiervoor kunt u ook even bellen (0596548200), e-mailen (wmo@loppersum.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Molenweg 12, 9919 AH, Loppersum). Bezoek ook www.loppersum.nl voor de huidige procedures.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina veel bruikbare informatie. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. De gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Op die manier kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de buurt van Loppersum kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een erkende adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht vind u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Damster zorgbalieStadshaven 239902 DAAppingedam
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Loppersum
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Deskundige aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Hieronder treft u een aantal erkende aanbieders waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Populaire uitvoeringen en opties
Hieronder bieden wij een tabel met modellen die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de topsnelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Go-Go Elite Traveller 416 km7 km/u€ 999
Practicomfort Beaufort 4389726 km7 km/u€ 1.120
Invacare Comet 455 km15 km/u€ 6.797
Excel Excite 335 km15 km/u€ 5.586
Schema met populaire scoots december 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Loppersum. Dat kan bijvoorbeeld bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u echter voor een langere periode huren? In dat geval is het alternatief om een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Loppersum) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Tevens kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Diverse aanbieders werken met een omruilgarantie. Op deze manier kan u gerust enkele weken rondrijden als test. Het onderhoud van de scootmobiel is ook essentieel. Daarom adviseren wij om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. koolborstels en het accuvermogen.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage prijs: tegen een lage prijs koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarnaast is er geen sprake van een lange levertijd. Mindere punten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Er zijn verschillende online platformen als scootmobielspecialist.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Er bestaan wel opties voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in Loppersum worden onderwerpen behandeld alsde regels op de weg en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag rijden op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,00 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en kunt u bovendien meenemen in de auto. Is het nog niet duidelijk? Bezoek dan een adviseur van een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Loppersum.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (met name ook in de provincie Groningen) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en verken samen de wijken als: Centrum, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie