Scootmobiel Gerkesklooster

Zoekt u een goede scootmobiel in Gerkesklooster? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze handige scooter voelt u zich weer zeker en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze specialist biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op deze webpagina treft u een uitgebreid keuzeadvies en aanvullende info over o.a. de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de huidige prijzen, advies aan huis, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: meer zelfstandig en een comfortabele manier van reizen.
 • De tarieven schommelen tussen €850,00 oplopend tot 5.000,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Excel of Medema.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Achtkarspelen (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9873
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€13,68 – €20,19 per uur
Populaire scootmobielShoprider 889NR
Punt voor adviesKroon facilitair bedrijf Ameland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Gerkesklooster

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat rijmt met mijn situatie? Advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, gebruik ik het dagelijks, en maak ik ook lange tochten? Op het moment dat u deze vragen beantwoord hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Gerkesklooster. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €580,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €1925,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een bereik van 60 km of meer begint zo rond de €3050.

Tips van de expert mei 2022

Kunt u wat hulp gebruiken bij het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Onze adviseurs helpen u direct verder. In het volgende gedeelte treft u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Gerkesklooster is zonder moeite mee te nemen in het OV of in de auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is groter, biedt meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Ideaal in de supermarkt. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral als u een scherpe bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen kan doorgaans wat harder en biedt meer comfort.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De mobielen verschillen nogal als we inzoomen op de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Rijdt u alleen in huis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer zal dan volstaan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of komt u graag in de natuur? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximale snelheid
Wanneer u grote stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Grote vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De meest luxe modellen hebben de beschikking over een uitgebreide vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Boek een proefrit in Gerkesklooster en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u zoal rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De onkosten hangen af van de producent, het vermogen van de accu, de snelheid en extra opties zoals een rollatorhouder of een een afdekhoes. De aantrekkelijkste scooters kunt u al vinden vanaf €480,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al snel tegen de €5.700,00. In de tabel hieronder bieden wij de actuele prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner313 km8 km/u€500
Goed325 km12 km/u€1450
Gevorderd440 km17 – 18 km/u€3700
Luxe480 km22 km/u€8.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Gerkesklooster
scootmobiel-kopen-gerkesklooster

Scootmobiel aanvragen gemeente Achtkarspelen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Mogelijk kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Achtkarspelen. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Daaropvolgend wordt er een gesprek gepland om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken/maanden zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Achtkarspelen. Zowel telefonisch (140511), e-mailen (gemeente@achtkarspelen.nl), of bezoek het stadhuis (Stationsstraat 18, 9285 NH, Buitenpost). Bezoek ook www.achtkarspelen.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing leest u hier veel nuttige informatie en kooptips. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit zonder verplichtingen maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens uw bezoek kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de omgeving Gerkesklooster zijn er verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder zijn de adresgegevens te vinden van winkels, showrooms en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kroon facilitair bedrijf AmelandFabrieksweg 16a9761 AAEelde
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
VegroGriffeweg 11-159724 GEGroningen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Gerkesklooster
Heeft u fysieke problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de volgende lijst ontdekt u een aantal erkende aanbieders die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Veel verkochte modellen
In de paragraaf hierna verstrekken we een lijst met daarin populaire merken + modellen inclusief de actieradius, de max. snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889NR24 km9 km/u€ 4.970
Shoprider 8889B40 km8 km/u€ 3.984
Mango Jonny12 km6 km/u€ 1.200
Afikim Breeze C455 km15 km/u€ 6.565
Overzicht met populaire modellen mei 2022

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Gerkesklooster. Dit kunt u doen bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Gerkesklooster) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Doorgaans kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse verkopers adverteren met een unieke omruilgarantie. Zo kan u op uw gemak een bepaald model uittesten. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook essentieel. Daarvoor is het handig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij uw product goed wordt nagekeken. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. claxon en geluidssignalen en de staat van de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote voordeel van een occasion is de investering (kosten): voor weinig geld een kwalitatief product aanschaffen. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Minpunten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. U kunt terecht op sites als scootmobielspecialist.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en trainingen. In een erkende scootmobieltraining in Gerkesklooster worden onderwerpen behandeld alsverkeerstheorie en is er vaak een technische check van uw mobiel. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,20 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Veel mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is handig als u grote afstanden aflegt. Nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Gerkesklooster.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en vind u het leuk om er uit te trekken? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (ook in de provincie Friesland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Geniet van het sociale contact en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Noord, Centrum, Zuid.

Plaats een reactie