Scootmobiel Drogeham

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Drogeham? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Met dit elektrische vervoersmiddel blijft u langer mobiel en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Deze website biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op deze pagina kunt u aan de slag met een uitgebreid keuzeadvies en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de actuele prijzen, enkele populaire leveranciers, veiligheid in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €500,00 & €5.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 • In de regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als Life and mobility en Roma.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten (mei 2022) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Achtkarspelen (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9289
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€13,68 – €20,19 per uur
Veel gekozen scootmobielInvacare Comet 3
Adviespunt in de buurtHulpmiddelencentrum

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Drogeham

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die past bijmijn verwachtingen? Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, wordt hij dagelijks gebruikt, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Drogeham. Dit kan online via het aanvragen van een brochure, advies aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel kost u rond de €770,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €1975,00.
 • Een sterk 4 wielen model met goede vering en zitting begint zo rond de €4300.

Onze kooptips mei 2022

Hulp nodig bij het aanschaffen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij helpen u graag snel verder. In onderstaande opsomming bekijkt u een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Drogeham is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is stevig, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Daarnaast beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Dit is merkbaar in snelle bochten of als u schuin de stoep afrijdt. De variant met 4 wielen biedt meer snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen variëren behoorlijk als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is afdoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar de stad of de lokale buurtcentra? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Mocht het zo zijn dat u grote stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Geavanceerde vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Duurdere modellen verschaffen een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Drogeham en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd op welke zaken u moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De prijzen worden gevormd door de leverancier, de actieradius, de snelheid en accessoires zoals een verlichtingsset of een schootskleed. De instap-modellen zijn verkrijgbaar vanaf €520,00, de wat geavanceerdere modellen gaan al gauw richting de €5.100,00. In de onderstaande tabel communiceren wij de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig313 km6 km/u€600
Goed320 km10 – 12 km/u€1450
Goed435 km18 km/u€4000
Professioneel475 km +20 km/u€6.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Drogeham
scootmobiel-kopen-drogeham

Scootmobiel aanvragen gemeente Achtkarspelen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan de regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Op dat moment kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Achtkarspelen. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Daaropvolgend plannen ze een kort gesprek in om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Achtkarspelen. Bij vragen kunt u bellen (140511), u kunt een e-mail sturen (gemeente@achtkarspelen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Stationsstraat 18, 9285 NH, Buitenpost). Check ook eens www.achtkarspelen.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing treft u op deze pagina informatie over de belangrijkste onderwerpen. Alleen, uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Gebruik maken van een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Zo kunnen diverse modellen worden getest en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de buurt van Drogeham vinden we een aantal winkels/showrooms. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel vind u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
HulpmiddelencentrumMr. W.M. Oppedijk van Veenweg 409251 GABurgum
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Drogeham
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Betrouwbare aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In onderstaand schema doorzoekt u meerdere winkels waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Populaire uitvoeringen en opties
In de paragraaf hierna treft u een lijst met daarin veel verkochte modellen inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Invacare Comet 355 km15 km/u€ 6.582
Meyra Ortopedia Cityliner 41550 km15 km/u€ 6.878
Shoprider 888lsb36 km10 km/u€ 4.536
RvS van Seenus Saturnus 3 778NR35 km8 km/u€ 3.200
Schema met populaire voertuigen mei 2022

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Drogeham. Denk dan onder andere aan speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Dan is het raadzaam om een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Drogeham) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Steeds meer scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zo kunt u zonder verplichtingen een bepaald model uittesten. Een kwalitatief onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarvoor is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Men let daarbij met name op claxon en geluidssignalen en accuspanning + conditie.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Ook kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om te zien hoe de conditie is. U kunt terecht op sites als scootplaza.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobielrijder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en trainingen. Binnen deze scootmobieltraining in Drogeham behandeld u zaken zoals de regels op de weg en is er vaak een behendigheidsparcours. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel tijdens momenten dat u zich op de openbare weg begeeft, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt u heel veilig, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan riskeert u een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,95 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Drogeham.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Friesland) zijn dergelijke clubs te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en verken samen de wijken als: Noord, Centrum, Zuid.

Plaats een reactie