Scootmobiel Roden

Op zoek naar een goede scootmobiel in Roden? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze speciale scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer gaan waar u wilt. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg.nl helpt u bij het maken van de juiste keuze. Via Scootzorg.nl treft u een compleet keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, het aanvragen van een thuisdemonstratie, waar u op moet letten in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: u bent minder afhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De prijzen liggen tussen de €600,00 & €5.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Invacare en EV-Tec.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Geschatte kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Noordenveld (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9301
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,50 – €21,50 per uur
Populair merkHandicare Winner 4
Adviespunt in de buurtHulpmiddelencentrum

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Roden

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? U kunt kiezen uit talloze modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn wensen?Startpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en is het voor korte of lange afstanden? Wanneer u hier meer duidelijkheid over hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Roden. Alle belangrijke info leest u online door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €610,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €1800,00.
 • Een stevige 4-wieler met alle gemakken schaft u al aan vanaf c.a. €4200.

Keuzeadvies juni 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Onze specialisten staan voor u klaar. Onderstaand achterhaalt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Roden is makkelijk te vervoeren in de tram, bus of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. Met name bedoeld voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuust, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een scherpe bocht maakt of als u een drempel overgaat. Een model met vier wielen haalt een hogere snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De scoots onderscheiden zich enorm als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km is ruim voldoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het centrum of een plaatselijk buurtgebouw? Overweeg dan eens te kijken naar een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximum snelheid
Mocht het zo zijn dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De premium scoots hebben de beschikking over een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Test een model uit voor een proefrit in Roden en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kostprijzen worden bepaald door de fabrikant, de capaciteit van de accu, hoe hard de scoot kan en accessoires zoals oprijplaten & mandjes en tassen. De aantrekkelijkste modellen beginnen bij €515,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al snel €5.900,00. In de bijgaande tabel communiceren wij de richtprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap313 km7 km/u€500
Goed315 – 25 km11 km/u€1100
Uitstekend440 km15 – 17 km/u€2600
Meeste comfort485 km20 km/u€8.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Roden
scootmobiel-kopen-roden

Scootmobiel aanvragen gemeente Noordenveld via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In sommige situaties kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan de regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Noordenveld. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Aanmelden kan bij het WMO-loket. Daarna vind er een gesprek plaats om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Noordenveld. Dit kan telefonisch (0505027222), e-mailen (postbus@gemeentenoordenveld.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Raadhuisstraat 1, 9301 AA, Roden). Bezoek ook www.noordenveld.nl voor actuele informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op Scootzorg.nl veel bruikbare informatie. Echter is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken biedt in dat geval uitkomst. Zodoende kunnen diverse modellen worden getest waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In en rondom Roden zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
HulpmiddelencentrumMr. W.M. Oppedijk van Veenweg 409251 GABurgum
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Roden
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Deskundige aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vergelijkt u uiteenlopende leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Veel verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk treft u een opsomming met modellen die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Winner 460 km15 km/u€ 7.485
Meyra Ortopedia Ortocar 415 SPII55 km15 km/u€ 7.364
Excel Entice 4410740 km10 km/u€ 3.770
Drive BL270 Brio15 km8 km/u€ 1.995
Schema met populaire voertuigen juni 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Roden. Dat doet men o.a. via zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Dan is het verstandig om eens een showroom te bezoeken en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Roden) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Dikwijls kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Steeds meer scootmobiel leveranciers werken met een omruilgarantie. Op deze manier kan u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een onderhoudsplan is cruciaal. Hiervoor is het handig om een onderhoudscontract af te sluiten. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De monteur onderzoekt o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de staat van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een belangrijk voordeel van een occasion is de kostprijs: tegen lage kosten koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarbij is er vaak geen levertijd. Waar u op moet letten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn diverse websites zoals scootmobieldiscount.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als voertuig bestuurder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In professionele scootmobieltrainingen in Roden gaat u verder in op aspecten als anticiperen op het verkeer en praktische tips om veilig te rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,00 per maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is handig als u grote afstanden aflegt. Komt u er niet uit? Bezoek dan een adviseur van een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Roden.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In het hele land (met name ook in de provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie