Scootmobiel Huis ter Heide

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Huis ter Heide? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Dankzij zo’n elektrische scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer gaan waar u wilt. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Deze website biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl treft u een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals hoe het zit met de WMO, de gemiddelde kosten, een proefrit maken, de belangrijkste verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De meest genoemde voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €800,00 en wel €6.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 • In deze regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Meyra of Quingo.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Noordenveld (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9336
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,50 – €21,50 per uur
Populaire scootmobielMedema Roadster 3
Punt voor adviesHulpmiddelencentrum

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Huis ter Heide

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en eigenschappen. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn situatie? Onze tip: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak rijd ik ermee, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als dit duidelijk is kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Huis ter Heide. U vind uitgebreide info online d.m.v. een uitgebreide brochure, een speciale thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €680,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km kost u rond de €1825,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een comfortabele zit is te koop vanaf €3000.

Keuzeadvies juni 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze adviseurs helpen u direct verder. Bijgaand bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Huis ter Heide is zonder moeite mee te nemen in de auto of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een erg handzaam model voor binnen en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en de draaicirkel is zeer klein. Hij is eenvoudig te besturen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u als u een bocht doorrijdt of als u een drempel overgaat. Een scoot met 4 wielen haalt een hogere snelheid en biedt meer comfort.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De producten verschillen nogal als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 15 kilometer zal dan volstaan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het winkelcentrum of een plaatselijk buurtgebouw? In die situaties kiest u voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
In het geval u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Regel: wanneer u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen bieden grote veringen en een multifunctionele stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Huis ter Heide en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De tarieven hangen af van de fabrikant, de accucapaciteit, de snelheid en optionele extra’s zoals een extra accu en een stokhouder. De voordeligste voertuigen koopt u al vanaf €485,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €5.400,00. In het overzicht hieronder vergelijkt u de geschatte prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel39 km8 km/u€800
Gemiddeld315 km12 km/u€1200
Goed440 km15 km/u€3500
Meeste comfort475 km20 km/u€9.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Huis ter Heide
scootmobiel-kopen-huis-ter-heide

Scootmobiel aanvragen gemeente Noordenveld via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Mogelijk kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? In die situaties kunt u aankloppen bij de gemeente Noordenveld. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt een aanvraag indienen bij uw WMO adviseur. Daarna wordt er een gesprek gepland om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Noordenveld. Hiervoor kunt u ook even bellen (0505027222), mailen (postbus@gemeentenoordenveld.nl), of bezoek het stadhuis (Raadhuisstraat 1, 9301 AA, Roden). Bezoek ook www.noordenveld.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl veel nuttige informatie en kooptips. Echter is het uittesten ook zeer handig. De gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Tijdens uw bezoek mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom Huis ter Heide vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht zijn de adresgegevens te vinden van verschillende aanbieders, winkels en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
HulpmiddelencentrumMr. W.M. Oppedijk van Veenweg 409251 GABurgum
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Huis ter Heide
Loopt u moeilijk en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Er zijn gelukkig alternatieven. Landelijke aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. Hieronder doorzoekt u de beste leveranciers die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Overzicht met veel verkochte types
Hierbij bieden wij een lijst met daarin populaire merken + modellen met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Medema Roadster 370 km16 km/u€ 7.415
Medema Cabin70 km15 km/u€ 14.870
Practicomfort J1 EMC30 km10 km/u€ 1.220
Pride Victory 10 3W25 km8 km/u€ 2.364
Tabel met populaire scoots juni 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Huis ter Heide. Dit wordt o.a. gedaan door een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Dan is de beste optie om een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Huis ter Heide) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Vaak kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Steeds meer aanbieders van scootmobielen adverteren met een unieke omruilgarantie. Zo kunt u zonder zorgen een bepaald model uittesten. Gedegen onderhoud is cruciaal. Hiervoor is het aan te raden om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Daarnaast heeft u niet te maken met levertijd. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. U kunt terecht op sites als scoot.nu waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Huis ter Heide komen thema’s aan bod als de voorrangsregels en leert u drempels en stoepjes rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,55 p/maand. Een verzekerde scoot heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en kunt u bovendien meenemen in de auto. Twijfel? Bespreek dit dan met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Huis ter Heide.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en wilt u de omgeving beter leren kennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel gebieden (met name ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Gezellig een praatje maken en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie