Scootmobiel Zuidvelde

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Zuidvelde? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door een drie- of vierwielige scooter voelt u zich wendbaar en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze specialist ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg vind u handige tips en extra info over onderwerpen zoals WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, showrooms in de regio, de regels in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De meest genoemde voordelen: meer zelfvertrouwen en een comfortabele manier van reizen.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €650,00 en wel €5.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 • In deze regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Drive en Freerider.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Geschatte kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Noordenveld (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9335
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€14,50 – €21,50 per uur
Populair merkPracticomfort Polka 4S
Lokaal adviespuntHulpmiddelencentrum

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zuidvelde

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Op welke producteigenschappen moet u letten? Online vind u enorm veel modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat rijmt met mijn eisen en wensen? Ons advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel kilometers ga ik maken? Op het moment dat u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Zuidvelde. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €750,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €1825,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer begint zo rond de €4650.

Keuzeadvies juni 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het zoeken van een goede scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In het volgende gedeelte bekijkt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zuidvelde kan gemakkelijk mee in auto, bus of vliegtuig en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en rijdt wat veiliger. Dit is merkbaar wanneer u een bocht maakt of als u een drempel overgaat. Een model met vier wielen haalt een hogere snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De merken verschillen aanzienlijk als we kijken naar de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan voorzien. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of om lekker uit te waaien? In die situaties kiest u voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Welke snelheid heb ik nodig?
Zodra u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Stevige vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een grotere accu gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: wanneer u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen verschaffen grote veringen en een verstelbaar stuur/zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Zuidvelde en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen worden gevormd door de fabrikant, de actieradius, hoe hard de scoot kan en optionele extra’s zoals een rollatorhouder + een stoelhoes. De goedkoopste scooters kunt u al vinden vanaf €525,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €5.600,00. In het onderstaande overzicht communiceren wij de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap311 km6,5 km/u€800
Goed325 km10 km/u€2000
Geavanceerd440 km17 – 18 km/u€3600
Beste470 km20 km/u€8.000
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zuidvelde
scootmobiel-kopen-zuidvelde

Scootmobiel aanvragen gemeente Noordenveld via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Noordenveld. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Noordenveld. Vragen? Dat kan telefonisch (0505027222), door een e-mailtje te sturen (postbus@gemeentenoordenveld.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisstraat 1, 9301 AA, Roden). Check ook eens www.noordenveld.nl voor extra informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden bekijkt u op deze website relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. Het boeken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom uw woonplaats Zuidvelde zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In deze tabel vind u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
HulpmiddelencentrumMr. W.M. Oppedijk van Veenweg 409251 GABurgum
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Zuidvelde
Heeft u medische problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Verschillende aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Hieronder vindt u een aantal bekende winkels die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand vindt u een overzicht met een aantal populaire modellen met specifiek de actieradius, snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Polka 4S40 km16 km/u€ 5.000
Pride Cyclone 22+63 km15 km/u€ 5.478
RvS van Seenus Mini Crosser M4 Heavy Duty70 km10 km/u€ 18.057
Vermeiren Saturnus 325 km8 km/u€ 1.856
Tabel met populaire modellen juni 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Zuidvelde. Denk dan onder andere aan bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Op dat moment is de beste optie om eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zuidvelde) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Bij veel aanbieders kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Een groeiend aantal fabrikanten werken met een omruilgarantie. Op deze manier kan u zorgeloos een model uitproberen. Een onderhoudsplan is ook erg belangrijk. Om die reden is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Men let daarbij met name op stuurinrichting/ uitlijning en de conditie van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Waar u op moet letten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals herbruikt.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Zuidvelde komen thema’s aan bod als verkeerskennis en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,10 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en kunt u bovendien meenemen in de auto. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Zuidvelde.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (tevens in de provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Lekker samen op pad en maak tochtjes door wijken als: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie