Scootmobiel Foxwolde

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Foxwolde? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze handige scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl helpt u bij het kiezen van het juiste model. Op deze website vind u praktische aankooptips en specifieke informatie rondom hoe het zit met de WMO, de gemiddelde kosten, thuisdemo’s, waar u op moet letten in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfstandig en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten schatten we in tussen c.a. €700,00 en €5.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 • In uw omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Kymco of EV-Tec.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Gemiddelde kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Noordenveld (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9314
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,50 – €21,50 per uur
Veel gekozen scootmobielMedema Cabin
Adviespunt in de buurtHulpmiddelencentrum

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Foxwolde

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn situatie? Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, is het voor dagelijks gebruik, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Foxwolde. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €530,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius kost u rond de €2125,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een comfortabele zit schaft u al aan vanaf c.a. €3850.

Aankooptips juni 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Hieronder bekijkt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Foxwolde neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is stabiel, biedt meer comfort en kan langer en harder rijden. Geschikt voor langere reizen.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt en op minder slechte wegen. De variant met 4 wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De mobielen onderscheiden zich fors als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

De snelheid van de scootmobiel
Mocht het zo zijn dat u dagelijks veel onderweg bent, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: op de stoep geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Professionele modellen worden gekenmerkt door een goede vering en een luxe zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Foxwolde en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd op welke zaken u moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De prijzen worden gevormd door de producent, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en accessoires zoals een extra lader of een beensteun. De gunstigste scooters kunt u al vinden vanaf €525,00, en de meest luxe scooters hebben al snel een prijskaartje van €5.200,00. In de tabel hieronder vergelijkt u de gemiddelde prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter38 km6,5 km/u€700
Standaard320 km12 km/u€1800
Comfortabel460 km18 km/u€3900
Beste480 km22 km/u€6.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Foxwolde
scootmobiel-kopen-foxwolde

Scootmobiel aanvragen gemeente Noordenveld via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Noordenveld. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Bedenk wel dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO rekent men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Een paar weken later wordt er een gesprek gepland om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Noordenveld. Hiervoor kunt u ook even bellen (0505027222), mailen (postbus@gemeentenoordenveld.nl), of bezoek het gemeentehuis (Raadhuisstraat 1, 9301 AA, Roden). Bekijk ook www.noordenveld.nl voor actuele informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. De gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Bij een winkel of showroom kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de buurt van Foxwolde kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst zijn de adresgegevens te vinden van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
HulpmiddelencentrumMr. W.M. Oppedijk van Veenweg 409251 GABurgum
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Foxwolde
Heeft u medische problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Een aantal aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming treft u een aantal bekende winkels die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Veel verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk verstrekken we een lijstje met populaire merken + modellen inclusief een specificatie van het bereik, de maximale snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Medema Cabin70 km15 km/u€ 14.870
Handicare Trophy 6 3W60 km15 km/u€ 7.458
Sterling Elite Plus44 km10 km/u€ 5.858
Shoprider 777 3/416 km8 km/u€ 1.982
Tabel met populaire voertuigen juni 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Foxwolde. Dat doet men o.a. via bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Op dat moment is het alternatief om zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Foxwolde) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Uiteraard kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse merken werken met een omruilgarantie. Op deze manier kunt u rustig een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is ook erg belangrijk. Daarvoor is het verstandig om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort complete APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Men let daarbij met name op stuurkolom afstelling en de conditie van de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als speurders.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Er bestaan wel opties voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Foxwolde gaat u verder in op aspecten als anticiperen op het verkeer en is er vaak een technische check van uw mobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,30 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Neem contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Foxwolde.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en geniet u van het maken van tochtjes? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Samen met een groep lekker naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie