Scootmobiel Nieuw-Roden

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Nieuw-Roden? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Middels deze handige scooter staat u weer midden in het leven en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via Scootzorg.nl treft u een uitgebreid keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), kosten, winkels in de buurt, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €500,00 en €5.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 • In deze regio zijn er verschillende winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Practicomfort of Freerider.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Geschatte kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Noordenveld (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9311
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€14,50 – €21,50 per uur
Populaire scootmobielPride Cyclone 22+
Regionaal adviespuntHulpmiddelencentrum

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nieuw-Roden

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn wensen?Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak gebruik ik het, en is het voor korte of lange afstanden? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Nieuw-Roden. Veel info vind u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een handige thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €530,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2050,00.
 • Een stevige 4-wieler met veel comfort vind u al vanaf €4550.

Onze kooptips juni 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In de lijst hieronder vindt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nieuw-Roden is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers afleggen. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De mobielen onderscheiden zich flink wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar omliggende dorpen of om gewoon lekker rond te rijden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
Mocht het zo zijn dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan is het handig als de vaart er in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Robuuste vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Let op: wanneer u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Professionele modellen bieden maximale vering en een multifunctionele stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Nieuw-Roden en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u zoal rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De prijzen hebben te maken met de fabrikant, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en optionele extra’s zoals oprijplaten + mandjes en tassen. De gunstigste scoots koopt u al vanaf €485,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al gauw op tot €7.300,00. In deze tabel communiceren wij de huidige prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel37 km 8,5 km/u€800
Goed325 km12 km/u€1650
Gevorderd435 km18 km/u€3500
Topper475 km20 – 22 km/u€7.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nieuw-Roden
scootmobiel-kopen-nieuw-roden

Scootmobiel aanvragen gemeente Noordenveld via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kan men via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Noordenveld. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij het WMO-loket. Een paar weken later wordt er een gesprek gepland om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken/maanden hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Noordenveld. Hiervoor kunt u ook even bellen (0505027222), als per mail (postbus@gemeentenoordenveld.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Raadhuisstraat 1, 9301 AA, Roden). Bezoek ook www.noordenveld.nl voor actuele informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Alleen, uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zodoende kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de regio Nieuw-Roden vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht staan meerdere vestigingen van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
HulpmiddelencentrumMr. W.M. Oppedijk van Veenweg 409251 GABurgum
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Nieuw-Roden
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Dat hoeft geen probleem te zijn. Landelijke leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. Hieronder doorzoekt u een aantal bekende merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Meest verkochte modellen
In de paragraaf hierna bieden wij een tabel met een aantal populaire modellen inclusief een specificatie van het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Cyclone 22+63 km15 km/u€ 5.478
Sterling Trophy 6 3 wiel60 km15 km/u€ 5.195
Invacare Orion 342 km10 km/u€ 4.357
RvS van Seenus CTM 242 Compact16 km8 km/u€ 1.498
Overzicht met populaire modellen juni 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Nieuw-Roden. Dat doet men o.a. via speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Voor een klein bedrag mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In dat geval is het raadzaam om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nieuw-Roden) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Steeds vaker kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer aanbieders van scootmobielen adverteren met een unieke omruilgarantie. Zo kunt u rustig een model uitproberen. Een onderhoudsplan is cruciaal. Daarvoor raden wij aan om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Aandachtspunten zijn magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de accu(lader).

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Ook kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals 2dehands.be waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als voertuig bestuurder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en trainingen. In professionele scootmobieltrainingen in Nieuw-Roden gaat u verder in op aspecten als regels in het verkeer en is er vaak een behendigheidsparcours. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,90 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Nieuw-Roden.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (met name ook in de provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie