Scootmobiel Een-West

Op zoek naar een goede scootmobiel in Een-West? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze elektrisch aangedreven scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze expert biedt een helpende hand bij bij het maken van de juiste keuze. Op deze webpagina bieden wij een compleet keuzeadvies en specifieke informatie rondom een aanvraag doen via de WMO, de actuele prijzen, een proefrit maken, waar u op moet letten in het verkeer en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen liggen tussen de €550,00 tot wel €4.750,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Excel en Roma.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Noordenveld (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9343
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14,50 – €21,50 per uur
Populaire scootmobielVermeiren Carpo 4
Punt voor adviesHulpmiddelencentrum

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Een-West

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Dus, hoe vind ik dan een scooter die aansluit op mijn profiel? Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer u dit helder hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Een-West. Veel info vind u online middels een brochure per post, een thuisdemo of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €740,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van 35 km kost u rond de €2250,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een bereik van 60 km of meer begint zo rond de €4000.

Keuzeadvies juni 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het zoeken van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder bieden wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Een-West is makkelijk te vervoeren in het OV of uw auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, biedt meer comfort en kan langer en harder rijden. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u de bochten instuurt en bij niveauverschillen. De variant met 4 wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De mobielen onderscheiden zich sterk op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km is dan afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of naar buitengebieden? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Snelheid
Indien ude mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is het handig als de vaart er in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Geavanceerde vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Verkeersregel: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De high-end modellen hebben de beschikking over maximale vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Reserveer een model voor een proefrit in Een-West en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat belangrijke aspecten zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De prijzen hebben te maken met de fabrikant, het bereik, de snelheid en aanvullende opties zoals een alarmsysteem & een mandje. De aantrekkelijkste modellen beginnen bij €515,00, de geavanceerde modellen lopen al snel tegen de €7.800,00. In het overzicht hieronder bieden wij de huidige prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap313 km8 km/u€600
Gemiddeld320 – 25 km12 km/u€1550
Uitstekend460 km17 km/u€2500
Beste480 km+20 – 22 km/u€7.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Een-West
scootmobiel-kopen-een-west

Scootmobiel aanvragen gemeente Noordenveld via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Mogelijk kunt u via deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget ontvangen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Noordenveld. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Onthoud hierbij dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Aanmelden kan bij de WMO specialist van de gemeente. Een paar weken later wordt er een gesprek gepland om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Noordenveld. Dit kan telefonisch (0505027222), mailen (postbus@gemeentenoordenveld.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisstraat 1, 9301 AA, Roden). Check ook eens www.noordenveld.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om te bepalen welk model bij u past bieden wij informatie over de belangrijkste onderwerpen. Alleen, uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit met advies op maat is dan de juiste oplossing. Zo mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de buurt van Een-West kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een getrainde specialist zal u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
HulpmiddelencentrumMr. W.M. Oppedijk van Veenweg 409251 GABurgum
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
HulpmiddelencentrumBurgemeester Wuiteweg 389203 KLDrachten
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Een-West
Heeft u medische problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Deskundige aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna vergelijkt u populaire organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk schetsen wij een tabel met modellen die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, de topsnelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Carpo 445 km17 km/u€ 3.955
Practicomfort Polka 4WD34 km15 km/u€ 3.200
Drive Envoy 8 plus30 km12 km/u€ 1.550
Pride Zolar25 km15 km/u€ 2.495
Tabel met populaire scoots juni 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Een-West. Dat kan bijvoorbeeld bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u er op uit met een scootmobiel. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Dan is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Een-West) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Normaal gesproken kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Verschillende leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kan u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Hiervoor is het aan te raden om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Aandachtspunten zijn bandenprofiel en de accuprestaties.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een belangrijk voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor weinig geld is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Er zijn veel online platformen zoals 2dehands.be waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Binnen deze scootmobieltraining in Een-West gaat u verder in op aspecten als de huidige verkeersregels en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,80 per maand. Een verzekerde scoot is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Een-West.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (waaronder provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en rijd samen door de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie