Scootmobiel Nietap

Zoekt u een goede scootmobiel in Nietap? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer vrij en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Maar welke scootmobiel past bij mij? Deze website helpt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via onze vergelijker bekijkt u een compleet keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de huidige prijzen, een thuisdemo, de verschillende regels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: u bent meer zelfstandig en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €800,00 oplopend tot 4.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 • In uw omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Excel en Quingo.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Tarieven (juni 2021) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Noordenveld (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9351
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,50 – €21,50 per uur
Veel gekozen scootmobielVermeiren Carpo 3
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nietap

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Online vind u enorm veel modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat matcht met mijn profiel? Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel kilometers ga ik maken? Op het moment dat u deze vragen beantwoord hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Nietap. Dit kan online door middel van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €810,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is er al vanaf €1650,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden is te koop vanaf €3700.

Advies van de specialist juni 2021

Heeft u extra advies nodig bij het kiezen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder treft u een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nietap kunt u eenvoudig meenemen in het OV of in de auto en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is voorzien van alle gemakken en heeft een hogere actieradius en snelheid. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en de draaicirkel is zeer klein. U kunt zich vrijer bewegen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft een veilig gevoel. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u de bochten instuurt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De modellen variëren fors als we kijken naar de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan voorzien. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het centrum of de lokale buurtcentra? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Op het moment dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Duurdere modellen hebben een goede vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Reserveer een model voor een proefrit in Nietap en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. het merk, de grootte van de accu, de maximale snelheid en opties als achteruitkijkspiegels & een stokhouder. De voordeligste voertuigen zijn verkrijgbaar vanaf €480,00, de luxe uitgevoerde modellen gaan al gauw richting de €6.300,00. In het overzicht hieronder vergelijkt u de richtprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel39 km6,5 km/u€700
Goed320 km12 km/u€1100
Uitmuntend455 km17 km/u€3500
Luxueus480 km+21 km/u€6.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nietap
scootmobiel-kopen-nietap

Scootmobiel aanvragen gemeente Noordenveld via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In bepaalde situaties kan men via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u hulp vragen bij de gemeente Noordenveld. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Bedenk wel dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u via de CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Hierna volgt er een keukentafelgesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Vervolgens ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Noordenveld. Vragen? Dat kan telefonisch (0505027222), u kunt een e-mail sturen (postbus@gemeentenoordenveld.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisstraat 1, 9301 AA, Roden). Bekijk ook www.noordenveld.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot bekijkt u op deze website veel bruikbare informatie. Maar uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit zonder verplichtingen is dan de juiste oplossing. Tijdens uw bezoek kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u tot een goed besluit komen. In de buurt van Nietap zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het kopen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroSamuel Leviestraat 149351 BMLeek
HulpmiddelencentrumMr. W.M. Oppedijk van Veenweg 409251 GABurgum
Harting-BankJade 329207 GLDrachten
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Nietap
Heeft u fysieke problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Erkende aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de opsomming hierna bekijkt u meerdere organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna vindt u een schema met succesvolle merken en modellen inclusief de actieradius, de snelheid van het model en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Carpo 345 km17 km/u€ 3.999
Practicomfort Polka 4S40 km16 km/u€ 5.000
Shoprider 889xlsbf cabin30 km12 km/u€ 8.585
Invacare Taurus30 km8 km/u€ 965
Schema met populaire modellen juni 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Nietap. Dit wordt o.a. gedaan door de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? Op dat moment is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nietap) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Steeds vaker kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere verkopers hanteren een speciale omruilgarantie. Zo kan u gerust 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De expert bekijkt onder andere claxon en geluidssignalen en de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage prijs: voor een laag tarief koopt u een goede scooter met veel opties. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Negatieve aspecten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn veel online platformen zoals tweedehands.net waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. In professionele scootmobieltrainingen in Nietap leert u van alles over verkeerskennis en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,70 p/maand. Een verzekerde scooter heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Is het nog niet duidelijk? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Nietap.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om lekker rond te rijden? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en tour door wijken zoals: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie