Scootmobiel Zoetermeer

Zoekt u een goede scootmobiel in Zoetermeer? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van dit elektrische voertuig blijft u langer mobiel en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg.nl is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze website bekijkt u een compleet keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten van een goed model, de meest bekende aanbieders, de regels in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €500,00 tot zo’n €5.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Zoetermeer (https://www.zoetermeer.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Excel of Revatak.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Gemiddelde kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Zoetermeer (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoetermeer
Postcode2722
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB tarieven€16,50 – €21,00 per uur
Populair merkSterling S425
AdviespuntScootmobiel Polanen

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zoetermeer

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Waar vind ik het model dat voldoet aan mijn situatie? Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Op het moment dat u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Zoetermeer. Veel info vind u online aan de hand van brochures, een thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €610,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €2050,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een comfortabele zit is te koop vanaf €3350.

Hulp bij uw keuze januari 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Ons team wil u graag te woord staan. Bijgaand omschrijven wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zoetermeer is zonder moeite mee te nemen in het OV of uw auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een erg handzaam model voor binnen en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en is wat kleiner. U bent meer wendbaar. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en voelt veiliger. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt en op een oneffen terrein. Een model met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen verschillen aanzienlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Rijdt u alleen in huis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is dan afdoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het winkelcentrum of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Mocht het zo zijn dat u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Onthoud: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra opties
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Professionele modellen onderscheiden zich door een uitgebreide vering en een luxe zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Zoetermeer om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu op welke zaken u moet letten bij het kopen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De tarieven hangen af van het merk, de actieradius, de snelheid en optionele extra’s zoals een dashboardbeschermer + een boodschappenmand. De aantrekkelijkste scoots zijn er al vanaf €480,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.400,00. In de bijgaande tabel bekijkt u de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter37 km 7 km/u€550
Standaard315 – 25 km11 km/u€1350
Gevorderd435 km15 km/u€4100
Professioneel475 km22 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zoetermeer
scootmobiel-kopen-zoetermeer

Scootmobiel aanvragen gemeente Zoetermeer via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Soms kunt u via deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan de regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Zoetermeer. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Daarna vind er een gesprek plaats om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Vervolgens komt de gemeente met een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Zoetermeer. Vragen? Dat kan telefonisch (14079), als per mail (antwoord@zoetermeer.nl), of bezoek het gemeentehuis (Stadhuisplein 1, 2711 EC, Zoetermeer). U kunt ook terecht op www.zoetermeer.nl voor actuele informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen bekijkt u op deze website veel bruikbare informatie. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Gebruik maken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Daar kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom Zoetermeer zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Scootmobiel PolanenHeliumstraat 2202718 SLZoetermeer
HulpmiddelencentrumEdelgasstraat 2402718 TCZoetermeer
Gemiva-SVGStadhoudersring 52713 GAZoetermeer
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Zoetermeer
Heeft u geen vervoer en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Onderstaand ontdekt u de meest bekende winkels die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Overzicht met populaire scoots
Hierbij bekijkt u een tabel met veel verkochte modellen inclusief een specificatie van het bereik, de maximale snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling S42542 km12 km/u€ 2.495
Shoprider 889xl40 km12 km/u€ 3.493
Shoprider GK89 km6 km/u€ 1.194
Molenaar Duo30 km8 km/u€ 6.995
Schema met populaire voertuigen januari 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Zoetermeer. Dat doet men o.a. via de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie is het raadzaam om eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zoetermeer) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Doorgaans kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Steeds meer aanbieders van scootmobielen hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder verplichtingen enkele weken rondrijden als test. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Daarvoor adviseren wij om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Aandachtspunten zijn bandenspanning en de accuprestaties.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage prijs: tegen een lage prijs is een goede scoot binnen handbereik. Ook heeft u niet te maken met levertijd. Mindere punten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als scoot.nu waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is een rijbewijs nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In professionele scootmobieltrainingen in Zoetermeer legt u de basis voor onder andere de voorrangsregels en kunt u uw rijtechniek verbeteren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,55 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is handig als u grote afstanden aflegt. Nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Zoetermeer.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om de omgeving te verkennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Zuid-Holland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Centrum, Meerzicht, Buytenwegh de Leyens, Seghwaert, Noordhove, Rokkeveen, Oosterheem, Industriegebied, Buitengebied.

Plaats een reactie