Scootmobiel Den Haag

Op zoek naar een goede scootmobiel in Den Haag? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer vrij en kunt u weer gaan waar u wilt. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg.nl helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals PGB en WMO, de geschatte prijzen, de meest bekende aanbieders, de regels in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: u bent minder afhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €500,00 tot zo’n €5.750,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Den Haag (https://www.denhaag.nl).
 • In de omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Excel en Quingo.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Den Haag (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDen Haag
Postcode2553
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€14,4 – €18,8 per uur
Populaire scootmobielHandicare Fortress Calypso 44168
Punt voor adviesWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Den Haag

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een product dat rijmt met mijn verwachtingen? Startpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Wanneer dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Den Haag. De meeste informatie is online beschikbaar aan de hand van brochures, een speciale thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €630,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2175,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een comfortabele zit begint zo rond de €3950.

Aankooptips januari 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder bieden wij een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Den Haag kunt u eenvoudig meenemen in het OV of uw auto en zal niet in de weg staan in uw woning. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers afleggen. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een model met vier wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De modellen variëren behoorlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar de stad of het bos? Dan adviseren wij een bereik van tenminste 50 km.

De snelheid van de scootmobiel
In het geval u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. De wat grotere en sterkere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Additioneel comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De luxere modellen verschaffen grote veringen en een verstelbare stoel. Test een model uit voor een proefrit in Den Haag en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten worden bepaald door de producent, het bereik, de topsnelheid en randproducten als een drempelhulp of een schootskleed. De aantrekkelijkste modellen kunt u al vinden vanaf €490,00, en de meest luxe scooters kosten al gauw €6.100,00. In de bijgaande tabel vind u de richtprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter311 km6 km/u€800
Gemiddeld320 – 25 km12 km/u€1300
Geavanceerd460 km15 – 17 km/u€4100
Royaal470 km20 km/u€8.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Den Haag
scootmobiel-kopen-den-haag

Scootmobiel aanvragen gemeente Den Haag via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Voorbeelden hiervan zijn een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Den Haag. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Bedenk wel dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Aanmelden kan bij de WMO-afdeling. Vervolgens vind er een gesprek plaats om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Afsluitend krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Den Haag. Zowel telefonisch (09001235746), e-mailen (gemeente@denhaag.nl), of bezoek het stadhuis (Spui 70, 2511 BT, Den Haag). Zie ook www.denhaag.nl voor actuele informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier veel bruikbare informatie. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit met advies op maat zal u veel duidelijk verschaffen. Zo kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de buurt van Den Haag kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist kan u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht vind u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgVolendamlaan 11662547 CZDen Haag
Saffier, Wijkservicepunt SwaenestateVolendamlaan 112547 CADen Haag
Medipoint l Harting-BankEls Borst-Eilersplein 2752545 AADen Haag
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Den Haag
Bent u slecht ter been en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Een aantal aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Hieronder ontdekt u uiteenlopende partijen die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Wat zijn populaire modellen?
In het volgende hoofdstuk vindt u een opsomming met een aantal populaire modellen met specifiek de actieradius, de maximale snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Fortress Calypso 4416840 km12 km/u€ 4.762
Shoprider 889xlsbf 4wd37 km12 km/u€ 5.539
Electric Mobility Balance40 km6 km/u€ 3.660
Shoprider Cameo 412 km6 km/u€ 1.075
Tabel met populaire modellen januari 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Den Haag. Dit wordt o.a. gedaan door een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is het verstandig om zelfstandig een scoot te bestellen of een leasecontract te nemen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Den Haag) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Steeds vaker is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Diverse aanbieders adverteren met een unieke omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder zorgen enkele weken rondrijden als test. Het onderhouden van uw scootmobiel is geen overbodige luxe. Om die reden adviseren wij om te kiezen voor een onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. bandenspanning en de conditie van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in de verkoopprijs: voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om te zien hoe de conditie is. Er zijn diverse websites zoals 2dehands.be waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Er bestaan wel opties voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Den Haag gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en het juist bedienen van de scoot. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u in de buitenlucht rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,40 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en kunt u bovendien meenemen in de auto. Is het nog niet duidelijk? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Den Haag.

Wat is een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (ook in de provincie Zuid-Holland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en verken samen de wijken als: Oostduinen, Belgisch Park, Westbroekpark en Duttendel, Benoordenhout, Archipelbuurt, Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes, Scheveningen, Duindorp, Geuzen- en Statenkwartier, Zorgvliet, Duinoord, Bomen- en Bloemenbuurt, Vogelwijk, Bohemen en Meer en Bos, Kijkduin en Ockenburgh, Kraayenstein en de Uithof, Loosduinen, Waldeck, Vruchtenbuurt, Valkenboskwartier, Regentessekwartier, Zeeheldenkwartier, Willemspark, Haagse Bos, Mariahoeve en Marlot, Bezuidenhout, Stationsbuurt, Centrum, Schildersbuurt, Transvaalkwartier, Rustenburg en Oostbroek, Leyenburg, Bouwlust en Vrederust, Morgenstond, Zuiderpark, Moerwijk, Groente- en Fruitmarkt, Laakkwartier en Spoorwijk, Binckhorst, Wateringse Veld, Hoornwijk, Ypenburg, Forepark, Leidschenveen.

Plaats een reactie