Scootmobiel Alphen aan den Rijn

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Alphen aan den Rijn? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door een drie- of vierwielige scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via onze vergelijker vind u praktische aankooptips en aanvullende info over o.a. WMO, de gemiddelde kosten, showrooms in de regio, waar u op moet letten in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €800,00 tot zo’n €6.000,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Alphen aan den Rijn (https://www.alphenaandenrijn.nl).
 • In de regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Sterling of Handicare.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Actuele kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Alphen aan den Rijn (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2406
WMO Beslissingstermijn6 weken
PGB uurtarief€17,23 – €22,42 per uur
Aantrekkelijk merkPracticomfort Tango
Regionaal adviespuntZorg -Vuldig

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Alphen aan den Rijn

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is een enorm assortiment met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn behoeften? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Alphen aan den Rijn. De meeste informatie is online beschikbaar via het aanvragen van een brochure, een thuisdemo of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €830,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km begint zo rond de €1575,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een flinke accu vind u al vanaf €3000.

Keuzeadvies januari 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Bijgaand bieden wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Alphen aan den Rijn kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en is gemakkelijk op te bergen. Handig voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een grote accu. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Eveneens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u als u de bochten instuurt of als u schuin de stoep afrijdt. De variant met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich sterk wanneer we kijken naar actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan volstaan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het centrum of om lekker uit te waaien? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
Indien ulange afstanden wilt afleggen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Luxueuze modellen verschaffen maximale vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Alphen aan den Rijn en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De onkosten worden bepaald door het merk, de capaciteit van de accu, hoe hard de scoot kan en opties als veiligheidsgordels + een een afdekhoes. De gunstigste modellen koopt u al vanaf €500,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al gauw op tot €7.100,00. In de bijgaande tabel communiceren wij de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter313 km7,5 km/u€550
Standaard315 – 20 km12 km/u€1850
Comfortabel435 km15 km/u€3600
Luxueus480 km+22 km/u€7.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Alphen aan den Rijn
scootmobiel-kopen-alphen-aan-den-rijn

Scootmobiel aanvragen gemeente Alphen aan den Rijn via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Interessant zijn met name de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u graag in uw huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente Alphen aan den Rijn. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Alphen aan den Rijn. Dit kan telefonisch (140172), e-mailen (gemeente@alphenaandenrijn.nl), of bezoek het stadhuis (Stadhuisplein 1, 2405 SH, Alphen aan den Rijn). Ga ook eens naar www.alphenaandenrijn.nl voor uitgebreide info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om te bepalen welk model bij u past bekijkt u op deze website relevante info en specificaties. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit met advies op maat zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op dat moment kan men een heleboel modellen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In en rondom Alphen aan den Rijn vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een professionele adviseur zal u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder bekijkt u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorg -VuldigStatendaalder 392353 THLeiderdorp
VegroSimon Smitweg 102353 GALeiderdorp
WelzorgRooseveltstraat 62321 BMLeiden
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Alphen aan den Rijn
Heeft u medische problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Verschillende aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In onderstaand schema vindt u meerdere organisaties die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Veel gekozen uitvoeringen
In het volgende hoofdstuk vindt u een opsomming met bekende modellen en merken met daarbij details zoals actieradius, de topsnelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Tango45 km12 km/u€ 6.500
Meyra Cityliner 41235 km12 km/u€ 5.156
Sterling Swift 4W32 km6 km/u€ 4.323
Vermeiren Antares 410 km6 km/u€ 893
Schema met populaire scoots januari 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Alphen aan den Rijn. Dit kunt u doen bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In dat geval is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor private-lease.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Alphen aan den Rijn) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Uiteraard kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer aanbieders adverteren met een unieke omruilgarantie. Zodoende kan u gerust een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarom is het verstandig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Men let daarbij met name op wiellagers voor en achter en de conditie van de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote voordeel van een occasion is de prijs: tegen een lage prijs een kwalitatief product aanschaffen. Ook kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobielrijder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Alphen aan den Rijn behandeld u zaken zoals de huidige verkeersregels en het juist bedienen van de scoot. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: de scoot mag zich begeven op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,90 per maand. Een verzekerde scoot is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Veel mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en kunt u bovendien meenemen in de auto. Heeft u nog vragen? Neem contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Alphen aan den Rijn.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (tevens in de provincie Zuid-Holland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en verken samen de wijken als: Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie