Scootmobiel Leiderdorp

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Leiderdorp? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van zo’n elektrische 3- of 4 wieler kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer zorgeloos op pad. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg.nl biedt praktische info bij het kiezen van het juiste model. Op deze website vind u handige tips en aanvullende info over o.a. een aanvraag doen via de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, een proefrit maken, de belangrijkste verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De voordelen: meer onafhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €750,00 & €6.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Leiderdorp (https://www.leiderdorp.nl).
 • In de omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Pride en Afikim.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Leiderdorp (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiderdorp
Postcode2352
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€16,5 – €20,5 per uur
Aantrekkelijke scootmobielShoprider 889xlsbf 4wd
Regionaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Leiderdorp

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een model dat aansluit op mijn profiel? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak gebruik ik het, en is het voor korte of lange afstanden? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Leiderdorp. Veel info vind u online via het aanvragen van een brochure, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €880,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius is er al vanaf €1700,00.
 • Een sterk 4 wielen model met alle gemakken kost u rond de €3250.

Keuzeadvies januari 2021

Hulp nodig bij het zoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze specialisten staan voor u klaar. In het volgende gedeelte treft u de belangrijkste criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Leiderdorp is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers afleggen. Geschikt voor langere reizen.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Evenzeer heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en zal wat veiliger aanvoelen. Dat ervaart u als u de bochten instuurt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De verschillende uitvoeringen variëren aanzienlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 10Ah accu (10 km) volstaat dan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of een plaatselijk buurtgebouw? U kunt dan het beste kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Snelheid
Mocht het zo zijn dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Geavanceerde vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: als u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Als u vaak lange ritten maakt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga naar een showroom of boek een proefrit in Leiderdorp en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kosten hangen af van het merk, het vermogen van de accu, hoe hard de scoot kan en extra’s zoals een alarmsysteem & een beensteun. De aantrekkelijkste scooters kunt u al vinden vanaf €550,00, de luxe uitgevoerde modellen gaan al gauw richting de €7.100,00. In de tabel hieronder treft u de adviesprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner37 km 8 km/u€600
Prima315 km10 – 12 km/u€1150
Geavanceerd460 km17 km/u€3300
Professioneel475 km +22 km/u€7.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Leiderdorp
scootmobiel-kopen-leiderdorp

Scootmobiel aanvragen gemeente Leiderdorp via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In enkele gevallen kan men via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en participeren in de maatschappij? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Leiderdorp. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Bedenk wel dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt een aanvraag indienen bij het WMO-loket. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken/maanden hoort u of u in aanmerking komt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Leiderdorp. U kunt even bellen (0715458500), mailen (wmo.administratie@leiderdorp.nl), of bezoek het gemeentehuis (Willem Alexanderlaan 1, 2351 DZ, Leiderdorp). Bezoek ook www.leiderdorp.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen verzamelen wij hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Alleen, uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken zal u veel duidelijk verschaffen. Daar kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom uw woonplaats Leiderdorp kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In deze tabel vind u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgRooseveltstraat 62321 BMLeiden
VegroKopermolen 32317 PALeiden
VegroKoningin Julianalaan 402274 JLVoorburg
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Leiderdorp
Heeft u medische problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Deskundige aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna vindt u een aantal erkende organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Veel verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk bieden wij een lijstje met modellen die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de maximale snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889xlsbf 4wd37 km12 km/u€ 5.539
Strider Midi 4 Plus35 km12 km/u€ 3.999
Electric Mobility Rascal 388S32 km6 km/u€ 2.427
Pride Go Go ES10 km6 km/u€ 1.418
Overzicht met populaire modellen januari 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Leiderdorp. Dit wordt o.a. gedaan door zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Voor een heel klein budget kunt u er op uit met een scootmobiel. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Voor deze mensen raden we zeker aan zelf een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Leiderdorp) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Natuurlijk is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kan u zorgeloos 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een onderhoudsplan is cruciaal. Vandaar is het verstandig om een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij uw product goed wordt nagekeken. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. de remmen en de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in een aantrekkelijk prijskaartje: ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobieldiscount.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Er bestaan wel opties voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Leiderdorp worden onderwerpen behandeld alsregels in het verkeer en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts aan en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA polis kost c.a. €4,70 per maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Leiderdorp.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Bent u wel in voor een uitstapje en geniet u van het maken van tochtjes? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Zuid-Holland) zijn deze verenigingen actief. Lekker samen op pad en verken samen de wijken als: Centrum, Wijk-Noord, Wijk-Zuid.

Plaats een reactie