Scootmobiel Oegstgeest

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Oegstgeest? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door een drie- of vierwielige scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer zorgeloos op pad. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Deze website biedt een adviserende rol bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina bieden wij een compleet keuzeadvies en informatie over onderwerpen als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten van een goed model, een thuisdemo, de verschillende regels en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €850,00 en €6.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Oegstgeest (https://www.oegstgeest.nl).
 • In uw omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals RvS van Seenus of Quingo.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen (januari 2021) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Oegstgeest (WMO) | Verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteOegstgeest
Postcode2341
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€16,5 – €20,5 per uur
Aantrekkelijke scootmobielVermeiren Ceres Deluxe 3
Punt voor adviesWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oegstgeest

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn behoeften? Ons advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Wanneer u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Oegstgeest. Alle belangrijke info leest u online via het aanvragen van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €820,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €2050,00.
 • Een stevige 4-wieler met alle gemakken vind u al vanaf €3350.

Tips van de expert januari 2021

Heeft u extra advies nodig bij het vinden van een goede scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Hieronder bekijkt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oegstgeest kan probleemloos mee in het OV of in de auto en is gemakkelijk op te bergen. Handig voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stabiel, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een hogere actieradius en snelheid. Geschikt voor langere reizen.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Evenzeer biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. De voordelen daarvan merkt u in snelle bochten of op hobbelige weggetjes. Een model met vier wielen is vaak wat sneller en biedt meer comfort.

Welke actieradius heb ik nodig?
De modellen verschillen sterk als we kijken naar de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het winkelcentrum of naar het park? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De high-end modellen worden gekenmerkt door een uniek veringssysteem en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga direct proefrijden in Oegstgeest en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De aanschafprijzen hangen af van de leverancier, de actieradius, de maximale snelheid en randproducten als een dashboardbeschermer en een beschermhoes. De eenvoudige opvouwbare modellen kunt u al vinden vanaf €510,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al snel €6.000,00. In de bijgaande tabel communiceren wij de adviesprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km8,5 km/u€800
Standaard315 km12 km/u€1900
Comfortabel455 km15 km/u€3600
Beste480 km22 km/u€7.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oegstgeest
scootmobiel-kopen-oegstgeest

Scootmobiel aanvragen gemeente Oegstgeest via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In enkele gevallen kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan een regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente Oegstgeest. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Daaropvolgend plannen ze een kort gesprek in om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken/maanden weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Oegstgeest. Vragen? Dat kan telefonisch (0715191819), u kunt een e-mail sturen (wmo@oegstgeest.nl), of bezoek het gemeentehuis (Rhijngeesterstraatweg 13, 2342 AN, Oestgeest). Ga ook eens naar www.oegstgeest.nl voor de huidige procedures.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om een passend model te vinden vindt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Maar uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Het boeken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Daar kunnen diverse modellen worden getest en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de regio Oegstgeest zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming staan meerdere vestigingen van bedrijven, showrooms en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgRooseveltstraat 62321 BMLeiden
VegroKopermolen 32317 PALeiden
VegroKoningin Julianalaan 402274 JLVoorburg
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Oegstgeest
Heeft u medische problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming doorzoekt u een aantal bekende winkels die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Veel verkochte modellen
Hierbij bieden wij een tabel met types die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de max. snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Ceres Deluxe 336 km12 km/u€ 2.495
Excel Entice 335 km12 km/u€ 3.715
Roma Marbella30 km6 km/u€ 1.750
Excel Travelux Nano10 km6 km/u€ 1.133
Overzicht met populaire voertuigen januari 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Oegstgeest. Dat doet men o.a. via bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Voor deze mensen is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oegstgeest) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Uiteraard kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Een groeiend aantal leveranciers bieden ook omruilgarantie. Daarmee kunt u op uw gemak een bepaald model uittesten. Een jaarlijks onderhoud is ook essentieel. Vandaar is het handig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Men let daarbij met name op bandenspanning en de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Bovendien is er vaak geen levertijd. Wat minder is zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals speurders.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In professionele scootmobieltrainingen in Oegstgeest legt u de basis voor onder andere regels in het verkeer en is er vaak een technische check van uw mobiel. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA polis kost c.a. €5,30 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Veel mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en kunt u bovendien meenemen in de auto. Komt u er niet uit? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Oegstgeest.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en geniet u van het maken van tochtjes? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel gebieden (waaronder provincie Zuid-Holland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Voorkom dat u vereenzaamt en maak een tocht door wijken als: Oegstgeest.

Plaats een reactie