Scootmobiel Rijswijk

Zoekt u een goede scootmobiel in Rijswijk? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Met hulp van dit elektrische vervoersmiddel geniet u van de vrijheid en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina bekijkt u een uitgebreid keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), kosten, de meest bekende aanbieders, veiligheid in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €650,00 & €6.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Rijswijk (https://www.rijswijk.nl).
 • Rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als Invacare of Mango.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen | Een scootmobiel regelen via de gemeente Rijswijk (WMO) | Verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRijswijk
Postcode2285
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB vergoeding€17,5 – €18,5 per uur
Veel gekozen scootmobielMeyra Cityliner 412
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Rijswijk

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? U kunt kiezen uit talloze modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn wensen?Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak gebruik ik het, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Rijswijk. Dit kan via internet d.m.v. een uitgebreide brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €780,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km begint zo rond de €1550,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter en een grote accu voor grote afstanden vind u al vanaf €3550.

Tips van de expert januari 2021

Wilt u graag wat hulp bij het zoeken van de beste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Onderstaand bekijkt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Rijswijk neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een erg handzaam model voor binnen en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is stevig, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een veel groter bereik. Geschikt voor langere reizen.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Eveneens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een scherpe bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen kan harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De verschillende uitvoeringen verschillen flink wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 10Ah accu (10 km) is dan voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar shoppingcentra of om lekker uit te waaien? Overweeg dan eens te kijken naar een accu met een vermogen van 97 Ah.

Minimale snelheid
Zodra u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Goed om te weten: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen verschaffen een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Boek een proefrit in Rijswijk en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, de accucapaciteit, de maximale snelheid en accessoires zoals een rollatorhouder & een krukhouder. De voordeligste scooters kunt u al vinden vanaf €490,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al snel tegen de €5.900,00. In deze tabel vergelijkt u de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter310 km7,5 km/u€500
Gemiddeld320 – 25 km12 km/u€1650
Goed450 km18 km/u€3800
Meeste comfort480 km+20 km/u€8.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Rijswijk
scootmobiel-kopen-rijswijk

Scootmobiel aanvragen gemeente Rijswijk via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Mogelijk kunt u via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Op dat moment kunt u een beroep doen op uw gemeente Rijswijk. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Rijswijk. Bij vragen kunt u bellen (14070), e-mailen (zorgloket@rijswijk.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Bogaardplein 15, 2284 DP, Rijswijk). Ga ook eens naar www.rijswijk.nl voor de huidige procedures.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden treft u op deze pagina uiteenlopende belangrijke info. Alleen, uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Daar mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de omgeving Rijswijk kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder treft u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroKoningin Julianalaan 402274 JLVoorburg
VegroKloosterland 162242 ETWassenaar
VegroAmbachtsweg 222222 ALKatwijk
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Rijswijk
Heeft u fysieke problemen en kunt u geen winkel bezoeken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Erkende leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst treft u een aantal bekende leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Wat zijn populaire modellen?
Hierbij verstrekken we een schema met veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Meyra Cityliner 41235 km12 km/u€ 5.156
Drive Envoy 8 plus30 km12 km/u€ 1.550
Kymco Mini LS26 km6 km/u€ 1.305
Pride Maxima 425 km5 km/u€ 1.180
Schema met populaire modellen januari 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Rijswijk. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Voor een klein bedrag mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Voor deze mensen raden we zeker aan zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Rijswijk) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Vaak kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kan u op uw gemak een model uitproberen. Een onderhoudsplan is cruciaal. Vandaar kan u ervoor kiezen om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De expert bekijkt onder andere verlichting + richtingaanwijzer en de staat van de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage prijs: tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn krasjes en andere gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobieldiscount.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Rijswijk legt u de basis voor onder andere verkeersregels en leert u veiliger rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,90 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Rijswijk.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Zuid-Holland) zijn deze verenigingen actief. Voorkom dat u vereenzaamt en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Wijk-Noord, Wijk-Zuid, Wijk-West, Wijk-Oost, Wijk-Centrum, Wijk 06, Wijk 07, Wijk 08, Wijk 09.

Plaats een reactie