Scootmobiel Wassenaar

Wilt u een goede scootmobiel in Wassenaar? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met zo’n elektrische scooter voelt u zich weer vrij en kunt u weer zorgeloos op pad. Maar welke scootmobiel past bij mij? Deze website biedt een adviserende rol bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze pagina treft u praktische aankooptips en belangrijke info over onder andere WMO, de actuele prijzen, winkels in de buurt, de verschillende regels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Belangrijkste voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €550,00 & €4.750,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Wassenaar (https://www.wassenaar.nl).
 • In deze regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Practicomfort en Roma.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Wassenaar (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWassenaar
Postcode2241
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€17,7 – €23,6 per uur
Veel gekozen scootmobielStrider Midi 4 Plus
Punt voor adviesVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wassenaar

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn verwachtingen? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, is het voor dagelijks gebruik, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Op het moment dat u dit goed bekeken hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Wassenaar. Dit kan via internet middels een brochure per post, advies aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €580,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius begint zo rond de €2150,00.
 • Een stevige 4-wieler met een flinke accu is te koop vanaf €3050.

Keuzeadvies januari 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het kiezen van de meest ideale scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In de box hieronder treft u een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Wassenaar kan gemakkelijk mee in het openbaar vervoer en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Dit is handig in kleine ruimtes. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting wanneer u een bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met 4 wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De merken onderscheiden zich aanzienlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan voldoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het centrum of om gewoon lekker rond te rijden? U kunt dan het beste kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Minimale snelheid
Indien ude scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Grote vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: wanneer u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Duurdere modellen worden gekenmerkt door grote veringen en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Reserveer een model voor een proefrit in Wassenaar en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kostprijzen worden gevormd door de fabrikant, de actieradius, hoe hard de scoot kan en randproducten als een alarmsysteem + een schootskleed. De goedkoopste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €520,00, en de meest luxe scooters hebben al snel een prijskaartje van €7.900,00. In het overzicht hieronder vind u de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner38 km8 km/u€600
Verbeterd315 – 20 km10 km/u€1300
Uitmuntend455 km15 – 17 km/u€3800
Eerste klas480 km20 km/u€6.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wassenaar
scootmobiel-kopen-wassenaar

Scootmobiel aanvragen gemeente Wassenaar via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Onder andere de regiotaxi maar ook een scootmobiel. Bent u ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Wassenaar. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarna plannen ze een kort gesprek in om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Wassenaar. Hiervoor kunt u ook even bellen (886549544), per mail (welzijnwerkenzorg@wassenaar.nl), of kom naar het gemeentehuis (Johan de Wittstraat 45, 2242 LV, Wassenaar). Ga ook eens naar www.wassenaar.nl voor extra informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen vindt u op deze website veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zo krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Wassenaar zijn er verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht staan meerdere vestigingen van verschillende aanbieders, winkels en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroAmbachtsweg 222222 ALKatwijk
PracticomfortLageweg 532222 AGKatwijk aan Zee
VegroVan Speijkstraat 22202 GKNoordwijk
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Wassenaar
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Deskundige leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. Onderstaand treft u een aantal bekende organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Wat zijn populaire modellen?
In het volgende hoofdstuk bekijkt u een lijst met daarin bekende modellen en merken met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Strider Midi 4 Plus35 km12 km/u€ 3.999
Shoprider 9as free2be25 km11 km/u€ 5.451
Sterling Pearl24 km6 km/u€ 1.601
Shoprider gk1033 km5 km/u€ 3.027
Tabel met populaire modellen januari 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Wassenaar. Dit kunt u doen bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Voor een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is het alternatief om een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wassenaar) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Meestal is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Verschillende verkopers bieden ook omruilgarantie. Daarmee kunt u rustig een bepaald type testen. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Hiervoor adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De expert bekijkt onder andere stuurinrichting/ uitlijning en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals zorgdiscounter.com waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobiel eigenaar hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Tijdens deze scootmobieltraining in Wassenaar worden onderwerpen behandeld alsde voorrangsregels en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Zorg dat u altijd rechts rijdt en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €4,00 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en kunt u bovendien meenemen in de auto. Heeft u nog vragen? Bespreek dit dan met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Wassenaar.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en gezellige lange tochten maken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Zuid-Holland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Zuidwestelijk deel der gemeente, Noordoostelijk deel der gemeente.

Plaats een reactie