Scootmobiel Hillegom

Op zoek naar een goede scootmobiel in Hillegom? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze speciale scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze specialist ondersteunt u bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl kunt u aan de slag met praktische aankooptips en belangrijke info over onder andere PGB en WMO, de geschatte prijzen, showrooms in de regio, regels en richtlijnen en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven liggen tussen de €850,00 & €5.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Hillegom (https://www.hillegom.nl).
 • In de regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Vermeiren en Inca.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten (januari 2021) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Hillegom (WMO) | Showrooms en advies aan huis | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHillegom
Postcode2180
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€17 – €21 per uur
Populair merkShoprider 889xlsbf cabin
Adviespunt in de buurtSolo Specialist

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hillegom

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn behoeften? Startpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Hillegom. De meeste informatie is online beschikbaar d.m.v. een uitgebreide brochure, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €820,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km koopt u al vanaf €1725,00.
 • Een stevige 4-wieler met alle gemakken vind u al vanaf €3650.

Tips van de expert januari 2021

Heeft u extra advies nodig bij het kiezen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij helpen u graag snel verder. In het volgende gedeelte omschrijven wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hillegom kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft u een veilige rijervaring. Dit is merkbaar als u een scherpe bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen gaat meestal harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De producten onderscheiden zich enorm als we kijken naar de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar de stad of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: op de stoep geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Als u elke dag lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De meest luxe modellen bieden een uitgebreide vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Doe een aanvraag voor een proefrit in Hillegom en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kostprijzen hebben te maken met de producent, het vermogen van de accu, de maximale snelheid en extra opties zoals achteruitkijkspiegels & mandjes en tassen. De goedkope kleine modellen koopt u al vanaf €530,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al snel €7.700,00. In de bijgaande tabel vind u de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km8,5 km/u€600
Beter320 km11 km/u€1600
Uitmuntend435 km15 km/u€3000
Eerste klas470 km20 km/u€8.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hillegom
scootmobiel-kopen-hillegom

Scootmobiel aanvragen gemeente Hillegom via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Soms kan men via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Onder andere een rolstoel, regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Hillegom. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Onthoud hierbij dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-afdeling. Hierna plannen ze een kort gesprek in om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Hillegom. Dit kan telefonisch (140252), men kan een mailtje sturen (info@hillegom.nl), of kom naar het gemeentehuis (Hoofdstraat-West 115, 2181 EC, Hillegom). Ga ook eens naar www.hillegom.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om te bepalen welk model bij u past treft u op deze pagina informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. Kies voor een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens uw bezoek kunnen diverse modellen worden getest en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de omgeving Hillegom vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder treft u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Solo SpecialistMeer en Duin 8C2163 HALisse
KordiffMeer en Duin 82163 HALisse
VegroVennestraat 132161 LELisse
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Hillegom
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Deskundige leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In onderstaand schema treft u de meest bekende bedrijven die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Veel verkochte modellen
Hierbij bekijkt u een overzicht met modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889xlsbf cabin30 km12 km/u€ 8.585
RvS van Seenus Mini Crosser M4 Heavy Duty70 km10 km/u€ 18.057
Molenaar AvantGarde Plus 320 km7 km/u€ 2.190
Shoprider sf4/ sf4 sla10 km5 km/u€ 1.296
Tabel met populaire voertuigen januari 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Hillegom. Dit kunt u doen bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen geringe kosten kunt u er op uit met een scootmobiel. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In die situatie is het verstandig om zelfstandig een scoot te bestellen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hillegom) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Meestal kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Steeds meer fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder verplichtingen enkele weken rondrijden als test. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook essentieel. Vandaar is het slim om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. stuurkolom afstelling en het accuvermogen.

Is een tweedehands model geschikt?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Negatieve aspecten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als tweedehands-scootmobiel.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Gedurende deze scootmobieltraining in Hillegom gaat u verder in op aspecten als regels in het verkeer en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,65 p/maand. Een verzekerde scoot herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Is het nog niet duidelijk? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Hillegom.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In heel ons land (waaronder provincie Zuid-Holland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Samen met een groep lekker naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Centrum, Noord, Elsbroek, Buitengebied.

Plaats een reactie