Scootmobiel Katwijk

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Katwijk? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze expert biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze webpagina bieden wij een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO en PGB, de gemiddelde kosten, het aanvragen van een thuisdemonstratie, regels en richtlijnen en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De meest genoemde voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van comfort.
 • De kosten schommelen tussen €650,00 & €6.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Katwijk (https://www.katwijk.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Vermeiren en DKCity.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Katwijk (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode2222
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€14,85 – €17,92 per uur
Veel gekozen merkExcel Entice 3
AdviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Katwijk

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een model dat aansluit op mijn behoeften? Startpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Katwijk. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, een uitgebreide thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €540,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €2150,00.
 • Een robuust model met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden koopt u al vanaf €4250.

Tips van de expert januari 2021

Hulp nodig bij het aanschaffen van de juiste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In onderstaande opsomming bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Katwijk is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een langer actieradius. Geschikt voor langere reizen.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Evenzeer heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en rijdt wat veiliger. Dit komt tot uiting als u een scherpe bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scooter met 4 wielen kan harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De modellen verschillen flink wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 10Ah accu (10 km) is ruim voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het winkelcentrum of naar het park? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De snelheid van de scootmobiel
Mocht het zo zijn dat u lange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Geavanceerde vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: wanneer u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Tijdens het rijden van een rit en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen worden gekenmerkt door een uitgebreide vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Test een model uit voor een proefrit in Katwijk en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, de grootte van de accu, de gemiddelde snelheid en extra’s zoals een verlichtingsset en een voetenzak. De voordeligste modellen kunt u al vinden vanaf €530,00, de geavanceerde modellen lopen al gauw op tot €7.500,00. In deze tabel bieden wij de gemiddelde prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget314 km6,5 km/u€750
Prima325 km12 km/u€1550
Goed455 km18 km/u€4100
Topper480 km+21 km/u€9.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Katwijk
scootmobiel-kopen-katwijk

Scootmobiel aanvragen gemeente Katwijk via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Juist nu kunt u hulp vragen bij de gemeente Katwijk. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het nadeel is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO rekent men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Een paar weken later wordt er een gesprek gepland om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Katwijk. Bij vragen kunt u bellen (0714065000), als per mail (gemeente@katwijk.nl), of bezoek het stadhuis (Koningin Julianalaan 3, 2224 EW, Katwijk (ZH)). Ga ook eens naar www.katwijk.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past treft u op deze pagina veel nuttige informatie en kooptips. Uiteraard geeft een testrit een compleet beeld. Een 100% gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Daar krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Katwijk kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een getrainde specialist helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In het schema hieronder staan meerdere vestigingen van bedrijven, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroAmbachtsweg 222222 ALKatwijk
PracticomfortLageweg 532222 AGKatwijk aan Zee
VegroVan Speijkstraat 22202 GKNoordwijk
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Katwijk
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Landelijke leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de opsomming hierna vindt u de meest bekende partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Veel verkochte modellen
In de paragraaf hierna bieden wij een schema met veel verkochte modellen inclusief een specificatie van het bereik, de max. snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Entice 335 km12 km/u€ 3.715
Practicomfort J1 EMC30 km10 km/u€ 1.220
Shoprider GK924 km6 km/u€ 1.595
Shoprider TE GK7 318 km5 km/u€ 1.491
Schema met populaire modellen januari 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Katwijk. Doe dat bijv. bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Voor deze mensen is het verstandig om zelfstandig een scoot te bestellen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Katwijk) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Dikwijls kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal aanbieders werken met een omruilgarantie. Zo kunt u op uw gemak een bepaald type testen. Een kwalitatief onderhoud is geen overbodige luxe. Daarvoor kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te kiezen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. bandenprofiel en accuspanning + conditie.

Is een tweedehands model geschikt?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage aanschafprijs: voor weinig geld een kwalitatief product aanschaffen. Verder is er geen sprake van een lange levertijd. Mindere punten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook komen accu-problemen soms voor. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals uwzorgshop.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Katwijk legt u de basis voor onder andere regels in het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,00 p/maand. Een verzekerde scoot herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is geschikt voor intensief gebruik. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Katwijk.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en wilt u de omgeving beter leren kennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In het hele land (tevens in de provincie Zuid-Holland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen toeren en tour door wijken zoals: Katwijk Noord, ’t Heen, Katwijk aan den Rijn, Katwijk Midden, Katwijk aan Zee, Landelijk gebied Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie