Scootmobiel Teylingen

Wilt u een goede scootmobiel in Teylingen? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Deze website ondersteunt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via onze vergelijker leest u nuttige keuzetips en specifieke informatie rondom Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de gemiddelde kosten, showrooms in de regio, de verschillende regels en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De voordelen: meer zelfstandig en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €500,00 tot zo’n €6.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Teylingen (https://www.teylingen.nl/).
 • In en rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u meer informatie vindt over merken als Drive of Mango.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten (januari 2021) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Teylingen (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2361
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€14,5 – €20 per uur
Veel gekozen merkShoprider Cabin
AdviespuntZorg -Vuldig

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Teylingen

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Maar waar moet ik op letten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn verwachtingen? Onze tip: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Teylingen. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €640,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km koopt u al vanaf €2075,00.
 • Een robuust model met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden kost u rond de €3550.

Aankooptips januari 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij helpen u graag snel verder. In de box hieronder achterhaalt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Teylingen kunt u eenvoudig meenemen in auto, bus of vliegtuig en is gemakkelijk op te bergen. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is groter, heeft grote banden, meer comfort en kan langer en harder rijden. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Evenzeer geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. Dit merkt u vooral als u een bocht doorrijdt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich nogal als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) is dan voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het winkelcentrum of het bos? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Topsnelheid
Op het moment dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Let op: als u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Als u elke dag lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen hebben de beschikking over een goede vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Test een model uit voor een proefrit in Teylingen en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u op moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kosten worden bepaald door het merk, de capaciteit van de accu, de topsnelheid en randproducten als veiligheidsgordels & mandjes en tassen. De aantrekkelijkste scoots zijn er al vanaf €500,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €6.200,00. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de adviesprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap312 km6 km/u€800
Standaard315 km12 km/u€1600
Comfortabel440 km18 km/u€2600
Meeste comfort475 km22 km/u€9.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Teylingen
scootmobiel-kopen-teylingen

Scootmobiel aanvragen gemeente Teylingen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een rolstoel, regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Teylingen. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Vervolgens volgt een (telefonische) afspraak om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Teylingen. U kunt even bellen (140252), e-mailen (gemeente@teylingen.nl), of bezoek het stadhuis (Wilhelminalaan 25, 2171 CS, Sassenheim). Bezoek ook www.teylingen.nl/ voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden treft u op deze pagina een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit zonder verplichtingen is dan de juiste oplossing. Bij een winkel of showroom kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de omgeving Teylingen kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder vind u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorg -VuldigStatendaalder 392353 THLeiderdorp
VegroSimon Smitweg 102353 GALeiderdorp
WelzorgRooseveltstraat 62321 BMLeiden
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Teylingen
Heeft u fysieke problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Meerdere leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. Hieronder doorzoekt u de beste bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Veel gekozen uitvoeringen
In het volgende hoofdstuk verstrekken we een schema met een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, de snelheid (maximum) en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Cabin45 km15 km/u€ 6.495
RvS van Seenus CTM 636-1235 km12 km/u€ 4.684
Kymco Super 432 km6 km/u€ 2.948
Pride Elegance Plus35 km15 km/u€ 1.950
Overzicht met populaire scoots januari 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Teylingen. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Voor deze mensen is het verstandig om zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Teylingen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Meestal kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Meerdere leveranciers werken met een omruilgarantie. Dan kunt u vrijblijvend een bepaald model uittesten. De scootmobiel in onderhoud brengen is cruciaal. Vandaar adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De monteur onderzoekt o.a. afstelling spiegels en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kracht van de accu te meten. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als tweedehands-scootmobiel.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Bij zo’n scootmobieltraining in Teylingen worden onderwerpen behandeld alsde regels op de weg en kunt u uw rijtechniek verbeteren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,80 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Is het nog niet duidelijk? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Teylingen.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om lekker rond te rijden? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In het hele land (tevens in de provincie Zuid-Holland) kunt u zich aansluiten. Voorkom dat u vereenzaamt en rijd samen door de wijken: Sassenheim, Voorhout, Warmond.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie