Scootmobiel Kaag en Braassem

Wilt u een goede scootmobiel in Kaag en Braassem? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door dit elektrische vervoersmiddel kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina kunt u aan de slag met handige tips en bruikbare informatie over zaken als PGB en WMO, kosten, een thuisdemo, de verschillende regels en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten variëren tussen €650,00 tot zo’n €5.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Kaag en Braassem (https://www.kaagenbraassem.nl).
 • In de omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Drive of Caremart.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Kaag en Braassem (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2481
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€16,5 – €20,5 per uur
Aantrekkelijke scootmobielExcel Entice 44168
Punt voor adviesWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Kaag en Braassem

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Online vind u enorm veel modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn situatie? Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en is het voor korte of lange afstanden? Wanneer u dit helder hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Kaag en Braassem. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €890,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van 35 km kost u rond de €2225,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km begint zo rond de €4000.

Tips van de expert januari 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Bijgaand bekijkt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Kaag en Braassem kan probleemloos mee in het OV of in de auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is groter, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een veel groter bereik. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scooter met 4 wielen kan harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De producten variëren sterk wanneer we kijken naar actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan voldoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar shoppingcentra of naar het park? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Welke snelheid heb ik nodig?
Mocht het zo zijn dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Regel: als u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Luxueuze modellen hebben de beschikking over grote veringen en een multifunctionele stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Kaag en Braassem om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten worden gevormd door de producent, de capaciteit van de accu, de snelheid en opties als een dashboardbeschermer + een mandje. De voordeligste voertuigen zijn er al vanaf €495,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al snel tegen de €7.600,00. In het overzicht hieronder staat de geschatte prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter37 km 6,5 km/u€550
Gemiddeld320 – 25 km10 km/u€1200
Comfortabel460 km17 – 18 km/u€4100
Topper480 km+20 km/u€8.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Kaag en Braassem
scootmobiel-kopen-kaag-en-braassem

Scootmobiel aanvragen gemeente Kaag en Braassem via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u met de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u hulp vragen bij de gemeente Kaag en Braassem. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Vervolgens volgt een (telefonisch) gesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken/maanden zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Kaag en Braassem. Hiervoor kunt u ook even bellen (0713327272), als per mail (info@kaagenbraassem.nl), of kom naar het gemeentehuis (Westeinde 1, 2371 AS, Roelofarendsveen). Zie ook www.kaagenbraassem.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om een passend model te vinden leest u hier uiteenlopende belangrijke info. Alleen, uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis biedt in dat geval uitkomst. Zodoende kunt u verschillende modellen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In en rondom Kaag en Braassem kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgEuromarkt 12408 BAAlphen aan den Rijn
Zorg -VuldigStatendaalder 392353 THLeiderdorp
VegroSimon Smitweg 102353 GALeiderdorp
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Kaag en Braassem
Bent u slecht ter been en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Deskundige aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de opsomming hierna ontdekt u een aantal erkende merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Veel verkochte modellen
Hierna bekijkt u een lijstje met veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de maximale snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Entice 4416840 km12 km/u€ 4.374
Vermeiren Ceres Deluxe 336 km12 km/u€ 2.495
Electric Mobility Rascal 45040 km6 km/u€ 2.783
Shoprider Cameo 312 km6 km/u€ 1.075
Overzicht met populaire scoots januari 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Kaag en Braassem. Dit wordt o.a. gedaan door de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u er op uit met een scootmobiel. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Dan is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen of een leasecontract te nemen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Kaag en Braassem) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Doorgaans kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse fabrikanten kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zo kan u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is niet iets om op te besparen. Om die reden kan u ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Belangrijke punten zijn o.a. stoelverstelling en mechanisme en het accuvermogen.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. De populariteit van de occasion zit ‘m in de aantrekkelijke prijs: tegen lage kosten een kwalitatief product aanschaffen. Ook is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn veel online platformen zoals zorgdiscounter.com waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Tijdens deze scootmobieltraining in Kaag en Braassem leert u van alles over de regels op de weg en en leert u veilig sturen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA polis kost c.a. €4,50 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Twijfel? Bezoek dan een adviseur van een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Kaag en Braassem.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en vind u het leuk om er uit te trekken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In het hele land (waaronder provincie Zuid-Holland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en tour door wijken zoals: Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie