Scootmobiel Alblasserdam

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Alblasserdam? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze handige scooter geniet u van de vrijheid en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze vergelijker ondersteunt u bij het gehele aankoopproces. Op deze pagina bekijkt u praktische aankooptips en bruikbare informatie over zaken als een aanvraag doen via de WMO, de actuele prijzen, enkele populaire leveranciers, de regels in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoog zitcomfort.
 • De prijzen liggen tussen de €700,00 en wel €6.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Alblasserdam (https://www.alblasserdam.nl).
 • In uw omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Invacare of Afikim.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Alblasserdam (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlblasserdam
Postcode2951
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14,92 – €18,28 per uur
Populair merkAfikim SE Porter
Adviespunt in de buurtZorgpartners Midden-Holland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Alblasserdam

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn eisen en wensen? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Alblasserdam. Dit kan online aan de hand van brochures, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €880,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €1750,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een comfortabele zit koopt u al vanaf €3600.

Hulp bij uw keuze januari 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Hieronder vindt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Alblasserdam is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een grote accu. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u als u de bochten instuurt of als u schuin de stoep afrijdt. De variant met 4 wielen kan harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De scoots verschillen aanzienlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het centrum of om lekker uit te waaien? Dan adviseren wij een accu met een vermogen van 97 Ah.

Minimale snelheid
Als u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Onthoud: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Extra comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen verschaffen een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Boek een proefrit in Alblasserdam en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u naar moet kijken bij het aanschaffen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten worden gebaseerd op het merk, het vermogen van de accu, de snelheid en opties als een verlichtingsset + een bagagemand. De goedkoopste modellen starten bij €490,00, de geavanceerde modellen lopen al snel tegen de €6.700,00. In het overzicht hieronder staat de actuele prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner311 km6 km/u€650
Gemiddeld315 km10 km/u€1750
Goed450 km16 km/u€3900
Luxe480 km+20 km/u€9.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Alblasserdam
scootmobiel-kopen-alblasserdam

Scootmobiel aanvragen gemeente Alblasserdam via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een rolstoel, regiotaxi maar ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Alblasserdam. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO berekent het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij uw WMO adviseur. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken/maanden komt de gemeente met een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Alblasserdam. Vragen? Dat kan telefonisch (787708910), per mail (gemeente@alblasserdam.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Cortgene 2, 2951 ED, Alblasserdam). Check ook eens www.alblasserdam.nl voor de huidige procedures.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen vindt u op Scootzorg.nl veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Kies voor een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Op dat moment kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de buurt van Alblasserdam zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het schema hieronder staan meerdere vestigingen van bedrijven, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpartners Midden-HollandNicolaas Beetsstraat 12941 TNLekkerkerk
VegroGroenendaal 12922 CJKrimpen aan den IJssel
WelzijnswarenhuisSchinkelse Baan 62908 LECapelle aan den IJssel
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Alblasserdam
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Meerdere aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Onderstaand bekijkt u meerdere merken die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Meest verkochte modellen
Onderstaand verstrekken we een lijst met daarin een aantal populaire modellen inclusief de actieradius, de max. snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Afikim SE Porter45 km12 km/u€ 7.523
Sterling S42542 km12 km/u€ 2.495
Practicomfort MobiGo F712 km6 km/u€ 1.040
Mango Smartboy 412 km6 km/u€ 795
Tabel met populaire modellen januari 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Alblasserdam. Dat kan bijvoorbeeld bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Een alternatief is de scootmobielpool. Voor een heel klein budget neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Dan is het alternatief om eens een showroom te bezoeken of een exemplaar te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Alblasserdam) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Doorgaans kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Steeds meer verkopers werken met een omruilgarantie. Dan kan u gerust een bepaald model uittesten. Het onderhoud van de scootmobiel is niet iets om op te besparen. Daarom is het slim om meteen een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de staat van de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in de aantrekkelijke prijs: voor weinig geld is een goede scoot binnen handbereik. Verder kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Mindere punten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. Steek wat tijd in een goede proefrit om te zien hoe de conditie is. U kunt terecht op sites als ebay.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In professionele scootmobieltrainingen in Alblasserdam legt u de basis voor onder andere de regels op de weg en leert u drempels en stoepjes rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA polis kost c.a. €3,60 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Weet u het nog niet? Neem contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Alblasserdam.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en houd u ervan om lekker rond te rijden? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Zuid-Holland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Samen met een groep lekker naar buiten en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Centrum, Kinderdijk, Blokweer, Souburgh, Bedrijventerrein, Landelijk gebied.

Plaats een reactie