Scootmobiel Rotterdam

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Rotterdam? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door middel van dit elektrische voertuig kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. De website Scootzorg.nl helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze pagina kunt u aan de slag met een compleet keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO, kosten, de meest bekende aanbieders, waar u op moet letten in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • Belangrijkste voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is gemakkelijk te besturen.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €550,00 en €4.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Rotterdam (https://www.rotterdam.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Sterling of Quingo.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Rotterdam (WMO) | Showrooms bezoeken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3064
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14 per uur
Veel gekozen scootmobielSterling Elite 2 RS
Regionaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Rotterdam

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is een enorm assortiment met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een model dat rijmt met mijn profiel? Gouden regel: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Op het moment dat dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Rotterdam. Alle belangrijke info leest u online aan de hand van brochures, advies aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €730,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius is te koop vanaf €2450,00.
 • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden koopt u al vanaf €3550.

Keuzehulp januari 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het aanschaffen van de beste scootmobiel van dit moment? Ons team wil u graag te woord staan. In het volgende gedeelte treft u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Rotterdam kan probleemloos mee in de auto of trein en is gemakkelijk op te bergen. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stabiel, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Geschikt voor langere reizen.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in bochten en op minder slechte wegen. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De modellen onderscheiden zich nogal als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 10Ah accu (10 km) is ruim voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het winkelcentrum of komt u graag in de natuur? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Minimale snelheid
Zodra u de scoot veel gaat gebruiken, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Onthoud: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De luxere modellen hebben de beschikking over een uitgebreide vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Test een model uit voor een proefrit in Rotterdam en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het kopen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kostprijzen hebben te maken met de fabrikant, het bereik, de gemiddelde snelheid en randproducten als achteruitkijkspiegels en een bagagemand. De aantrekkelijkste modellen zijn er al vanaf €540,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al snel €5.800,00. In de tabel hieronder communiceren wij de gemiddelde prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig312 km7 km/u€500
Beter320 – 25 km10 km/u€1200
Uitstekend455 km15 km/u€4200
Royaal470 km20 – 22 km/u€8.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Rotterdam
scootmobiel-kopen-rotterdam

Scootmobiel aanvragen gemeente Rotterdam via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u thuis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Rotterdam. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens volgt er een keukentafelgesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Daarna zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Rotterdam. U kunt even bellen (14010), men kan een mailtje sturen (ivsozawe@rotterdam.nl), of bezoek het stadhuis (Kipstraat 37, 3011 RS, Rotterdam). Ga ook eens naar www.rotterdam.nl voor extra informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden bieden wij veel bruikbare informatie. Toch moet u het zelf ervaren. Een 100% gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Bij een winkel of showroom kan men een heleboel modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de regio Rotterdam kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroPeppelweg 82a3053 GPRotterdam Schiebroek
HulpmiddelencentrumSchuttevaerweg 53044 BARotterdam
Zorgwinkel Erasmus MCZimmermanweg 33015 CPRotterdam
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Rotterdam
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de volgende opsomming doorzoekt u uiteenlopende merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Wat zijn populaire modellen?
Onderstaand bieden wij een schema met veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de maximale snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Elite 2 RS44 km12 km/u€ 5.500
Handicare Trophy 4391045 km12 km/u€ 4.295
Sterling Little Gem 316 km6,4 km/u€ 1.267
Pride Go Go Ultra X 3W13 km6 km/u€ 1.479
Tabel met populaire scoots januari 2021

Veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Rotterdam. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Voor deze mensen is het alternatief om eens een showroom te bezoeken of een exemplaar te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Rotterdam) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Normaal gesproken kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige merken hanteren een speciale omruilgarantie. Zo kunt u zonder verplichtingen een bepaald model uittesten. Gedegen onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom raden wij aan om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. de remmen en de accuprestaties.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage prijs: voor weinig geld een kwalitatief product aanschaffen. Daarbij kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Er zijn verschillende online platformen als scootmobielspecialist.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobielrijder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Rotterdam worden onderwerpen behandeld alsregels in het verkeer en leert u drempels en stoepjes rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en zorg dat u goed zichtbaar bent. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,20 p/maand. Een verzekerde scoot herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Rotterdam.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Zuid-Holland) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie