Scootmobiel Ridderkerk

Zoekt u een goede scootmobiel in Ridderkerk? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich wendbaar en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg biedt een helpende hand bij bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina leest u een uitgebreid keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de geschatte prijzen, thuisdemo’s, de verschillende regels en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en een hoge mate van veiligheid.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €800,00 oplopend tot 5.250,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Ridderkerk (https://www.ridderkerk.nl).
 • In de omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Electric Mobility of Freerider.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Actuele kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Ridderkerk (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRidderkerk
Postcode2985
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€20 – €23 per uur
Aantrekkelijke scootmobielQuingo Vitess 2
Punt voor adviesZorgpartners Midden-Holland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ridderkerk

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Online vind u enorm veel modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn eisen en wensen? Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak rijd ik ermee, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Ridderkerk. Veel info vind u online middels een brochure per post, een demo aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €600,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km begint zo rond de €1500,00.
 • Een stevige 4-wieler met een bereik van 60 km of meer koopt u al vanaf €3500.

Keuzeadvies januari 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze specialisten staan voor u klaar. In het volgende gedeelte omschrijven wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Ridderkerk kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een erg handzaam model voor binnen en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en de draaicirkel is zeer klein. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit is handig in kleine ruimtes. Tevens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting als u de bochten instuurt en bij niveauverschillen. Een scoot met 4 wielen haalt een hogere snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Wat is een goede actieradius?
De producten onderscheiden zich sterk als wij het hebben over de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Rijdt u alleen in huis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km is vaak genoeg. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het centrum of het bos? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
In de situatie dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra opties
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een verstelbaar stuur/zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Ridderkerk en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen worden gevormd door de fabrikant, de capaciteit van de accu, de snelheid en extra opties zoals veiligheidsgordels en een wikkeldeken. De goedkoopste voertuigen zijn verkrijgbaar vanaf €500,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €7.100,00. In de onderstaande tabel bekijkt u de huidige prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel313 km6 km/u€700
Gemiddeld320 km12 km/u€1900
Comfortabel450 km18 km/u€3800
Royaal480 km+22 km/u€9.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ridderkerk
scootmobiel-kopen-ridderkerk

Scootmobiel aanvragen gemeente Ridderkerk via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Ridderkerk. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Een paar weken later komt de WMO-consulent langs om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Binnen een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Ridderkerk. Vragen? Dat kan telefonisch (0180451234), mailen (info@dewijzerplaats.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Koningsplein 1, 2981 EA, Ridderkerk). Bezoek ook www.ridderkerk.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen leest u hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit met advies op maat zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens uw bezoek kunnen diverse modellen worden getest en kunt u tot een goed besluit komen. In de regio Ridderkerk kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, showrooms en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpartners Midden-HollandNicolaas Beetsstraat 12941 TNLekkerkerk
VegroGroenendaal 12922 CJKrimpen aan den IJssel
WelzijnswarenhuisSchinkelse Baan 62908 LECapelle aan den IJssel
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Ridderkerk
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. Hieronder ontdekt u de beste organisaties waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Wat zijn populaire modellen?
In het volgende hoofdstuk bekijkt u een tabel met modellen die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Vitess 250 km12 km/u€ 6.250
DKCity HS-589 445 km12 km/u€ 3.699
Practicomfort R2212 km6 km/u€ 1.030
Sterling Little Star12 km6 km/u€ 993
Overzicht met populaire voertuigen januari 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Ridderkerk. Dat kan bijvoorbeeld bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In dat geval is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met het onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ridderkerk) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Natuurlijk kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige verkopers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Juist daardoor kan u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook erg belangrijk. Daarom kan u ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Belangrijke punten zijn o.a. de remmen en de staat van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook komen accu-problemen soms voor. We raden altijd aan een proefrit te maken om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn diverse websites zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in Ridderkerk leert u van alles over de huidige verkeersregels en is er vaak een behendigheidsparcours. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag gebruik maken van het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg voor goede verlichting. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,50 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Komt u er niet uit? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Ridderkerk.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Zuid-Holland) kunt u zich aansluiten. Voorkom dat u vereenzaamt en rijd samen door de wijken: Centrum, Est, Oost, Drievliet, Het Zand, Slikkerveer, Bolnes, Rijsoord, Oostendam, Donkersloot, Verenambacht, Cornelisland.

Plaats een reactie