Scootmobiel Vlaardingen

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Vlaardingen? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met hulp van zo’n elektrische scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer veilig de weg op. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg biedt een adviserende rol bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl vind u een uitgebreid keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als WMO, de actuele prijzen, een thuisdemo, waar u op moet letten in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: meer onafhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De tarieven liggen tussen de €550,00 & €5.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Vlaardingen (https://www.vlaardingen.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Meyra en Freerider.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Vlaardingen (WMO) | Regionale winkels | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteVlaardingen
Postcode3136
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€16 – €22,5 per uur
Populair merkPracticomfort MobiGo UL8
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Vlaardingen

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn verwachtingen? Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Vlaardingen. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €690,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is er al vanaf €1600,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met veel comfort kost u rond de €4700.

Keuzeadvies januari 2021

Heeft u extra advies nodig bij het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Wij helpen u graag snel verder. In onderstaande opsomming vindt u de belangrijkste criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Vlaardingen kunt u eenvoudig meenemen in de auto of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, biedt meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Dit komt tot uiting als u de bochten instuurt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De mobielen wisselen fors als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km volstaat dan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het centrum of komt u graag in de natuur? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
Indien uiedere dag lange stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Grote vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: als u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Professionele modellen verschaffen een uitgebreide vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Test een model uit voor een proefrit in Vlaardingen en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen worden gevormd door het merk, het vermogen van de accu, de maximale snelheid en accessoires zoals een dashboardbeschermer en een boodschappenmand. De voordeligste scooters starten bij €495,00, en de meest luxe scooters lopen al snel tegen de €6.800,00. In de tabel hieronder bieden wij de richtprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget310 km7 km/u€700
Gemiddeld325 km11 km/u€1800
Uitmuntend455 km17 – 18 km/u€2500
Luxe475 km22 km/u€8.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Vlaardingen
scootmobiel-kopen-vlaardingen

Scootmobiel aanvragen gemeente Vlaardingen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Vlaardingen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-afdeling. Daaropvolgend volgt een (telefonische) afspraak om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Vlaardingen. Dit kan telefonisch (0108701111), door een e-mailtje te sturen (info@rogplus.nl), of bezoek het gemeentehuis (Westhavenkade 85, 3133 AV, Vlaardingen). Check ook eens www.vlaardingen.nl voor extra informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om een passend model te vinden bieden wij uiteenlopende belangrijke info. Uiteraard zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit met advies op maat biedt in dat geval uitkomst. Op dat moment kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Vlaardingen zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSoendalaan 23131 LVVlaardingen
Medipoint | CareynFransenstraat 12a3131 CCVlaardingen
VegroMaasstadweg 983079 DZRotterdam Zorgboulevard
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Vlaardingen
Heeft u medische problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dat hoeft geen probleem te zijn. Betrouwbare aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In onderstaand schema vindt u een aantal erkende partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Overzicht met veel verkochte types
Hierbij vindt u een lijst met daarin een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, de maximale snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort MobiGo UL838 km12 km/u€ 3.500
Sterling Trophy 4W45 km12 km/u€ 5.350
Quingo Classic37 km6,4 km/u€ 3.950
Kymco Micro13 km6 km/u€ 1.615
Tabel met populaire modellen januari 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Vlaardingen. Denk dan onder andere aan een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In die situatie raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Vlaardingen) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Natuurlijk kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Steeds meer aanbieders adverteren met een unieke omruilgarantie. Juist daardoor kan u zorgeloos een model uitproberen. Een onderhoudsplan is niet iets om op te besparen. Daarvoor is het handig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De expert bekijkt onder andere stuurinrichting/ uitlijning en de staat van de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage prijs: tegen lage kosten kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de capaciteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als scoot.nu waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Gedurende deze scootmobieltraining in Vlaardingen behandeld u zaken zoals regels in het verkeer en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,85 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Is het nog niet duidelijk? Bezoek dan een adviseur van een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Vlaardingen.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en vind u het leuk om er uit te trekken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Zuid-Holland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig een praatje maken en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Centrum, Westwijk, Vettenoordse Polder, Oostwijk, Vlaardinger Ambacht, Holy-Zuid, Holy-Noord, Broekpolder.

Plaats een reactie