Scootmobiel Maassluis

Wilt u een goede scootmobiel in Maassluis? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door zo’n elektrische scooter behoud u uw mobiliteit en kunt u weer veilig de weg op. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze vergelijker ondersteunt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze pagina kunt u aan de slag met een uitgebreid keuzeadvies en informatie over onderwerpen als WMO, de huidige prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is gemakkelijk te besturen.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €850,00 oplopend tot 5.000,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Maassluis (https://www.maassluis.nl).
 • In de regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u meer informatie vindt over merken als Practicomfort of Roma.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Geschatte kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Maassluis (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMaassluis
Postcode3146
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€16 – €22,5 per uur
Aantrekkelijke scootmobielPride Lunetta 12
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Maassluis

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn verwachtingen? Onze tip: bedenk eerst wat u nodig hebt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak rijd ik ermee, en is het voor korte of lange afstanden? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Maassluis. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €540,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km begint zo rond de €2450,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km kost u rond de €4700.

Keuzehulp januari 2021

Wilt u graag wat hulp bij het kiezen van de beste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Onderstaand treft u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Maassluis is makkelijk te vervoeren in het vliegtuig of OV en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stevig, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. Geschikt voor langere reizen.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u wanneer u een bocht maakt of op hobbelige weggetjes. De variant met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De scoots onderscheiden zich sterk als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 10Ah accu (10 km) is afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of naar buitengebieden? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
In het geval u dagelijks veel onderweg bent, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De budget opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De wat stabielere vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een hoge actieradius hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Goed om te weten: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Professionele modellen onderscheiden zich door een uitgebreide vering en een goede verstelbare stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Maassluis en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De prijzen worden bepaald door de fabrikant, de actieradius, de topsnelheid en randproducten als een verlichtingsset + een beenhoes. De voordeligste scoots kunt u al vinden vanaf €535,00, de geavanceerde modellen kosten al gauw €7.000,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de richtprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap311 km6,5 km/u€500
Gemiddeld315 – 25 km10 km/u€1500
Geavanceerd460 km17 – 18 km/u€3200
Eerste klas475 km +20 km/u€8.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Maassluis
scootmobiel-kopen-maassluis

Scootmobiel aanvragen gemeente Maassluis via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Maassluis. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-balie. Hierna volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Vervolgens komt de gemeente met een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Maassluis. Zowel telefonisch (14010), per mail (info@rogplus.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Uiverlaan 20B, 3145 XN, Maassluis). U kunt ook terecht op www.maassluis.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om tot een goede keuze te komen vindt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op die manier kunnen diverse modellen worden getest en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de regio Maassluis vinden we een aantal winkels/showrooms. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van showrooms, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgSoendalaan 23131 LVVlaardingen
Medipoint | CareynFransenstraat 12a3131 CCVlaardingen
VegroMaasstadweg 983079 DZRotterdam Zorgboulevard
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Maassluis
Heeft u medische problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Meerdere leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Onderstaand doorzoekt u de meest bekende leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Populaire uitvoeringen en opties
Hierna treft u een overzicht met types die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de max. snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Lunetta 1232 km12 km/u€ 3.200
Sterling Elite XS45 km12 km/u€ 7.318
RvS van Seenus CTM 15110 km6,4 km/u€ 1.000
Pride Go Go Ultra X 4W13 km6 km/u€ 1.630
Tabel met populaire scoots januari 2021

Veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Maassluis. Dit kunt u doen bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In dat geval is het alternatief om een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Maassluis) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Normaal gesproken kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer aanbieders geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zo kunt u zonder verplichtingen een bepaald model uittesten. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Daarvoor raden wij aan om te kiezen voor een onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de accuprestaties.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Negatieve aspecten zijn krassen, deuken en technische problemen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn diverse websites zoals 2dehands.be waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Wel kunt u kiezen voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Tijdens deze scootmobieltraining in Maassluis leert u van alles over regels in het verkeer en leert u veiliger rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u bent welkom op voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er altijd iets gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA polis kost c.a. €4,60 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is handig als u grote afstanden aflegt. Weet u het nog niet? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Maassluis.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (tevens in de provincie Zuid-Holland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Taanschuurpolder, Dijkpolder, Sluispolder, Kapelpolder, Burgemeesterswijk, Steendijkpolder, Aalkeetpolder, Wilgenrijk.

Plaats een reactie