Scootmobiel Nissewaard

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Nissewaard? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met behulp van een drie- of vierwielige scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg biedt praktische info bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg.nl kunt u aan de slag met handige tips en informatie over onderwerpen als WMO, de actuele prijzen, thuisdemo’s, de verschillende regels en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Belangrijkste voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is eenvoudig te besturen.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €650,00 & €4.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Nissewaard (https://www.spijkenisse.nl).
 • In en rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals RvS van Seenus en Inca.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Nissewaard (WMO) | Winkels en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3214
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€13 – €25,37 per uur
Aantrekkelijke scootmobielQuingo Vitess
AdviespuntCareyn Bernissesteyn

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nissewaard

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Dus, hoe vind ik dan een scooter die aansluit op mijn verwachtingen? Gouden regel: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Nissewaard. Dit kan online door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €600,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius begint zo rond de €1575,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km is er al vanaf €4000.

Aankooptips januari 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Onderstaand bieden wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nissewaard kan probleemloos mee in het vliegtuig of OV en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabiel, is comfortabeler en heeft een grote accu. Geschikt voor langere reizen.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Eveneens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dit is merkbaar als u een scherpe bocht maakt en op een oneffen terrein. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en biedt meer comfort.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De mobielen onderscheiden zich flink als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 20 km is vaak genoeg. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het centrum of naar buitengebieden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximum snelheid
Op het moment dat u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Additioneel comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Professionele modellen worden gekenmerkt door maximale vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga direct proefrijden in Nissewaard en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u naar moet kijken bij het kopen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten hangen af van de producent, het bereik, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals een autolift + een stoelhoes. De goedkoopste scooters zijn er al vanaf €490,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €8.000,00. In het onderstaande overzicht staat de richtprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis311 km6 km/u€700
Beter325 km10 km/u€1200
Uitstekend450 km17 km/u€3600
Professioneel480 km+22 km/u€9.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nissewaard
scootmobiel-kopen-nissewaard

Scootmobiel aanvragen gemeente Nissewaard via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Soms kan men via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Nissewaard. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Kort daarna komt de WMO-consulent langs om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Nissewaard. U kunt even bellen (140181), als per mail (gemeente@spijkenisse.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Uitstraat 8-18, 3201 EN, Spijkenisse). Bezoek ook www.spijkenisse.nl voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken zal u veel duidelijk verschaffen. Zodoende krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In en rondom Nissewaard kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Careyn BernissesteynCareyn Bernissesteyn Driesprong 13214 DAZuidland
Medipoint l CareynOhmweg 2A3208 KESpijkenisse
Apotheek StelleStelle 23191 KEHoogvliet
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Nissewaard
Heeft u geen vervoer en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Er zijn gelukkig alternatieven. Erkende leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. Hieronder treft u populaire partijen waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Veel verkochte modellen
Onderstaand treft u een lijst met daarin types die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de max. snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Vitess50 km12,8 km/u€ 6.010
Quingo Vitess 250 km12 km/u€ 6.250
Pride Celebrity XL 340 km7 km/u€ 5.000
Electric Mobility Liteway Balance Plus14 km6 km/u€ 1.667
Schema met populaire modellen januari 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Nissewaard. Dit wordt o.a. gedaan door de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kunt u er op uit met een scootmobiel. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In die situatie is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nissewaard) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Meestal is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Een groeiend aantal aanbieders van scootmobielen bieden ook omruilgarantie. Daarmee kunt u vrijblijvend een bepaald type testen. Een onderhoudsplan is tegen noodzakelijk. Daarvoor kan u ervoor kiezen om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit wordt ook wel de APK genoemd en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Men let daarbij met name op verlichting + richtingaanwijzer en accuspanning + conditie.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is de prijs: ook met een klein budget haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Wat minder is zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn verschillende online platformen als tweedehands.net waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Nissewaard gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,75 p/maand. Een verzekerde scooter kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Twijfel? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Nissewaard.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (juist ook in de provincie Zuid-Holland) zijn zulke initiatieven te vinden. Lekker samen op pad en rijd samen door de wijken: Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie