Scootmobiel Hendrik-Ido-Ambacht

Wilt u een goede scootmobiel in Hendrik-Ido-Ambacht? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische vervoersmiddel staat u weer midden in het leven en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze expert biedt een adviserende rol bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg bieden wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten en informatie over onderwerpen als WMO en PGB, de kosten van een goed model, het aanvragen van een thuisdemonstratie, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €550,00 tot wel €4.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht (https://www.h-i-ambacht.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Life and mobility of Handicare.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten (januari 2021) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHendrik-Ido-Ambacht
Postcode3341
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€15,22 – €18,65 per uur
Aantrekkelijk merkMango Panther 3
Adviespunt in de buurtZorgorganisatie De Blije Borgh

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hendrik-Ido-Ambacht

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die past bijmijn situatie? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit kan via internet aan de hand van brochures, een speciale thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €690,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius is te koop vanaf €2000,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een comfortabele zit vind u al vanaf €3950.

Hulp bij uw keuze januari 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Onderstaand omschrijven wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hendrik-Ido-Ambacht is zonder moeite mee te nemen in het OV of in de auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Handig voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en heeft een langer actieradius. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Tevens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Dit is merkbaar als u een scherpe bocht maakt en op een oneffen terrein. Een scoot met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De mobielen wisselen behoorlijk op het gebied van actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het centrum of een plaatselijk buurtgebouw? Kijk dan naar modellen met een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De snelheid van de scootmobiel
Op het moment dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan is het handig als de vaart er in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Grote vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: als u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Professionele modellen beschikken over grote veringen en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Hendrik-Ido-Ambacht en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De onkosten komen tot stand a.d.h.v. het merk, de actieradius, de maximale snelheid en opties als een dashboardbeschermer & een scootmobieltas. De aantrekkelijkste scooters beginnen bij €485,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al gauw €5.800,00. In het onderstaande overzicht bekijkt u de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig311 km7 km/u€700
Beter325 km10 – 12 km/u€1250
Uitstekend445 km15 km/u€4200
Royaal470 km22 km/u€8.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hendrik-Ido-Ambacht
scootmobiel-kopen-hendrik-ido-ambacht

Scootmobiel aanvragen gemeente Hendrik-Ido-Ambacht via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u d.m.v. de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoel, regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u graag in uw huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Een paar weken later wordt er een gesprek gepland om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Vragen? Dat kan telefonisch (0787702708), e-mailen (gemeente@h-i-ambacht.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Weteringsingel 1, 3342 AE, Hendrik-Ido-Ambacht). Bekijk ook www.h-i-ambacht.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bieden wij een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard moet u het zelf ervaren. Een 100% gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Daar kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de omgeving Hendrik-Ido-Ambacht kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgorganisatie De Blije BorghGerard Alewijnsstraat 183341 GDHendrik Ido Ambacht
Scootmobiel zorgwinkelNoordeinde 1183341 LWHendrik-Ido-Ambacht
VegroPassage 4 – 63331 CMZwijndrecht
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Hendrik-Ido-Ambacht
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Verschillende aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende opsomming vindt u de beste aanbieders die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Overzicht met veel verkochte types
Hierbij treft u een schema met bekende modellen en merken met specifiek de actieradius, de maximale snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Panther 340 km13 km/u€ 3.350
Practicomfort Flamenco45 km13 km/u€ 6.000
Pride Go-Go Elite Traveller 416 km7 km/u€ 999
Shoprider GK 1020 km6 km/u€ 2.195
Schema met populaire scoots januari 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Hendrik-Ido-Ambacht. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In die situatie is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hendrik-Ido-Ambacht) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Tevens kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Verschillende aanbieders van scootmobielen kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Dan kunt u zonder zorgen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhoud van de scootmobiel is ook erg belangrijk. Vandaar is het slim om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Men let daarbij met name op stuurinrichting/ uitlijning en het accuvermogen.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met een klein budget haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn eventuele verborgen gebreken. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals scootplaza.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Er bestaan wel opties voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Hendrik-Ido-Ambacht leert u van alles over regels in het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag rijden op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts aan en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,90 per maand. Een voertuig dat verzekerd is kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Veel mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Bezoek dan een adviseur van een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Hendrik-Ido-Ambacht.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en vind u het leuk om er uit te trekken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel gebieden (juist ook in de provincie Zuid-Holland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en tour door wijken zoals: Centrum, Krommeweg, De Volgerlanden, Sandelingen-Ambacht, De Oevers.

Plaats een reactie