Scootmobiel Dordrecht

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Dordrecht? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met deze speciale scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze website treft u praktische aankooptips en uitgebreide details over bijvoorbeeld de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de actuele prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, verkeersregels en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De prijzen schommelen tussen €600,00 en €5.250,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Dordrecht (https://www.dordrecht.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Vermeiren en Afikim.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Dordrecht (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDordrecht
Postcode3317
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB vergoeding€14,92 – €18,28 per uur
Aantrekkelijke scootmobielElectric Mobility Rascal 850
Lokaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Dordrecht

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Wat is nu voor mij een geschikt model? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn wensen?Advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Dordrecht. Alle belangrijke info leest u online aan de hand van brochures, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €500,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2125,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km schaft u al aan vanaf c.a. €3600.

Onze kooptips januari 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Onderstaand bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Dordrecht kan gemakkelijk mee in de auto of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft u een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u de bochten instuurt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met vier wielen is vaak wat sneller en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De producten variëren sterk op het gebied van actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of het bos? Dan adviseren wij een bereik van tenminste 50 km.

Snelheid
Als u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De wat stabielere vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Onthoud: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Duurdere modellen hebben de beschikking over een goede vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Dordrecht en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten worden bepaald door de fabrikant, de grootte van de accu, de gemiddelde snelheid en accessoires zoals een zuurstoffleshouder en een voetenzak. De goedkoopste scooters kunt u al vinden vanaf €490,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €7.500,00. In het onderstaande overzicht communiceren wij de richtprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig314 km7 km/u€500
Beter315 km10 km/u€2000
Goed455 km15 km/u€4000
Luxueus485 km20 – 22 km/u€9.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Dordrecht
scootmobiel-kopen-dordrecht

Scootmobiel aanvragen gemeente Dordrecht via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In sommige situaties kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Juist nu kunt u een beroep doen op uw gemeente Dordrecht. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Dordrecht. Hiervoor kunt u ook even bellen (0787708910), men kan een mailtje sturen (wmo@dordrecht.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Spuiboulevard 300, 3311 GR, Dordrecht). U kunt ook terecht op www.dordrecht.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past bieden wij veel nuttige informatie en kooptips. Alleen, uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit met advies op maat zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Op dat moment kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Dordrecht zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst treft u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroAdmiraalsplein 143317 BADordrecht
WelzorgMijlweg 273316 BEDordrecht
Medipoint CareynKamerlingh Onnesweg 193316 GKDordrecht
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Dordrecht
Heeft u fysieke problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Landelijke leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende opsomming ontdekt u meerdere winkels die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Meest verkochte modellen
Hierbij schetsen wij een lijstje met een aantal populaire modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Rascal 85038 km13 km/u€ 4.209
Quingo Plus48 km12,8 km/u€ 5.250
Quingo Compact16 km7 km/u€ 2.270
Electric Mobility Liteway 4 Plus15 km6 km/u€ 3.040
Tabel met populaire modellen januari 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Dordrecht. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Voor een heel klein budget kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Voor deze mensen is het raadzaam om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Dordrecht) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Tevens is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Steeds meer leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zodoende kunt u rustig 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is niet iets om op te besparen. Vandaar kan u ervoor kiezen om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Aandachtspunten zijn verlichting + richtingaanwijzer en de staat van de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is de kostprijs: voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als tweedehands-scootmobiel.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in Dordrecht legt u de basis voor onder andere anticiperen op het verkeer en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg voor goede verlichting. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA polis kost c.a. €5,10 per maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Komt u er niet uit? Neem contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Dordrecht.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (tevens in de provincie Zuid-Holland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Binnenstad, Noordflank, Oud Krispijn, Nieuw-krispijn, Het Reeland, Staart, Wielwijk, Crabbehof/Zuidhoven, Sterrenburg, Dubbeldam, Stadspolders, Industriegebied West, Verspreide bebouwing.

Plaats een reactie