Scootmobiel Sliedrecht

Wilt u een goede scootmobiel in Sliedrecht? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met hulp van dit elektrische voertuig voelt u zich weer zeker buiten de deur en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het kiezen van het juiste model. Op deze website treft u een handig keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als WMO, de gemiddelde kosten, enkele populaire leveranciers, de belangrijkste verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een hoge mate van comfort.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €700,00 tot wel €5.750,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Sliedrecht (https://www.sliedrecht.nl).
 • Rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels (of dealer) van bekende merken als Invacare en Handicare.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Gemiddelde kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Sliedrecht (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteSliedrecht
Postcode3363
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB onkosten€15,22 – €18,65 per uur
Aantrekkelijke scootmobielMango Panther 4
Adviespunt in de buurtZorgcomfort Sliedrecht

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Sliedrecht

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn eisen en wensen? Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak gebruik ik het, en maak ik ook lange tochten? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Sliedrecht. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €590,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 40 km actieradius kost u rond de €2325,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een actieradius van 60 km vind u al vanaf €3850.

Keuzehulp januari 2021

Loopt u tegen problemen op bij het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Onze experts adviseren u graag. Bijgaand treft u zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Sliedrecht kunt u eenvoudig meenemen in het openbaar vervoer en neemt niet al te veel ruimte in beslag. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is stevig, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een langer actieradius. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. Dat ervaart u als u de bochten instuurt en op minder slechte wegen. Een scoot met vier wielen kan doorgaans wat harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De producten verschillen nogal als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of om de boodschappen te doen? Een 10Ah accu (10 km) is dan afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar omliggende dorpen of naar buitengebieden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

De maximale snelheid
In het geval u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Stevige vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoot met meerdere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Let op: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De meest luxe modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Sliedrecht en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u op moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten worden gebaseerd op de leverancier, het vermogen van de accu, de snelheid en accessoires zoals een oprijplaat en mandjes en tassen. De gunstigste voertuigen kunt u al vinden vanaf €535,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al snel tegen de €5.900,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel314 km7 km/u€650
Prima315 – 25 km12 km/u€1400
Gevorderd455 km15 – 17 km/u€3300
Luxe480 km20 – 22 km/u€9.000
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Sliedrecht
scootmobiel-kopen-sliedrecht

Scootmobiel aanvragen gemeente Sliedrecht via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan een rolstoel, regiotaxi maar ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Sliedrecht. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden bij het WMO-loket. Hierna plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken/maanden weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Sliedrecht. Bij vragen kunt u bellen (0184495835), e-mailen (gemeente@sliedrecht.nl), of kom naar het gemeentehuis (Industrieweg 11, 3361 HJ, Sliedrecht). U kunt ook terecht op www.sliedrecht.nl voor actuele informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen verzamelen wij hier veel bruikbare informatie. Alleen, uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Het boeken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Bij een winkel of showroom kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de regio Sliedrecht kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, winkels en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgcomfort SliedrechtMiddeldiepstraat 603361 VTSliedrecht
Zorgorganisatie De Blije BorghGerard Alewijnsstraat 183341 GDHendrik Ido Ambacht
Scootmobiel zorgwinkelNoordeinde 1183341 LWHendrik-Ido-Ambacht
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Sliedrecht
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Een aantal aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In onderstaand schema treft u een aantal bekende bedrijven die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand schetsen wij een lijst met daarin types die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de snelheid (maximum) en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Panther 440 km13 km/u€ 3.799
Practicomfort Beaufort 1327 km13 km/u€ 1.895
Excel Travelux Boost 317 km7 km/u€ 944
Vermeiren Venus 4 Sport16 km6 km/u€ 1.190
Tabel met populaire voertuigen januari 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Sliedrecht. Dit wordt o.a. gedaan door een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Voor een heel klein budget kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In die situatie is het verstandig om een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Sliedrecht) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Vaak is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Een groeiend aantal aanbieders van scootmobielen werken met een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u rustig een bepaald type testen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook essentieel. Vandaar adviseren wij om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Men let daarbij met name op stuurkolom afstelling en de conditie van de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is de prijs: tegen een lage prijs een kwalitatief product aanschaffen. Bovendien kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals ebay.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In professionele scootmobieltrainingen in Sliedrecht worden onderwerpen behandeld alsverkeersregels en is er vaak een behendigheidsparcours. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag rijden op voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,20 p/maand. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Sliedrecht.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en geniet u van het maken van tochtjes? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In het hele land (tevens in de provincie Zuid-Holland) zijn zulke initiatieven te vinden. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Sliedrecht-West, Sliedrecht-Centrum, Sliedrecht-Oost, Sliedrecht-Noord.

Plaats een reactie