Scootmobiel Giessenlanden

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Giessenlanden? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Middels een drie- of vierwielige scooter staat u weer midden in het leven en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze webpagina treft u nuttige keuzetips en belangrijke info over onder andere WMO en PGB, de geschatte prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de belangrijkste verkeersregels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is gemakkelijk te besturen.
 • De tarieven variëren tussen €750,00 en €5.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Giessenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 • In uw omgeving kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Electric Mobility of Handicare.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Tarieven (januari 2021) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Giessenlanden (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode3381
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€15 per uur
Veel gekozen scootmobielLife and mobility Primo 3
AdviespuntScootmobiel Plezier

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Giessenlanden

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn behoeften? Onze tip: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Giessenlanden. Dit kan online door een brochure aan te vragen, een uitgebreide thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €770,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km is er al vanaf €2325,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden begint zo rond de €3050.

Hulp bij uw keuze januari 2021

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In onderstaande opsomming achterhaalt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Giessenlanden neemt u moeiteloos mee in het OV of in de auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is stevig, is voorzien van alle gemakken en heeft een langer actieradius. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u in de bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. De variant met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen variëren enorm als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is ruim voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar shoppingcentra of het bos? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximum snelheid
Als u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Let op: op het trottoir mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De premium scoots hebben de beschikking over maximale vering en een multifunctionele stoel. Ga direct proefrijden in Giessenlanden en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De onkosten hebben te maken met de leverancier, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en accessoires zoals een extra accu & een stoelhoes. De goedkoopste voertuigen zijn er al vanaf €550,00, de geavanceerde modellen kosten al gauw €5.500,00. In deze tabel treft u de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig314 km8,5 km/u€750
Verbeterd315 km12 km/u€1700
Comfortabel455 km17 – 18 km/u€3000
Eerste klas475 km22 km/u€9.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Giessenlanden
scootmobiel-kopen-giessenlanden

Scootmobiel aanvragen gemeente Giessenlanden via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Soms kan men via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan een elektrische rolstoel, taxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente Giessenlanden. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Houd er rekening mee dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend komt de WMO-consulent langs om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Vervolgens hoort u of u in aanmerking komt.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Giessenlanden. Vragen? Dat kan telefonisch (0183583838), e-mailen (wmoloket@giessenlanden.nl), of kom naar het gemeentehuis (Groeneweg 33, 4223 ME, Hoornaar). Bezoek ook www.molenlanden.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden verzamelen wij hier veel nuttige informatie en kooptips. Alleen, uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Een 100% gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Daar kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom Giessenlanden kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Scootmobiel PlezierTransportweg 73381 LPGiessenburg
Zorgcomfort SliedrechtMiddeldiepstraat 603361 VTSliedrecht
Zorgorganisatie De Blije BorghGerard Alewijnsstraat 183341 GDHendrik Ido Ambacht
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Giessenlanden
Heeft u medische problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dat hoeft geen probleem te zijn. Deskundige aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de volgende opsomming vergelijkt u populaire bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand verstrekken we een tabel met een aantal populaire modellen met specifiek de actieradius, snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Life and mobility Primo 340 km12 km/u€ 3.295
Electric Mobility Rascal 85038 km13 km/u€ 4.209
Freerider Ascot 418 km7 km/u€ 1.495
Sterling Little Gem16 km6 km/u€ 1.278
Tabel met populaire modellen januari 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Giessenlanden. Doe dat bijv. bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Dan is het raadzaam om een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Giessenlanden) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Bij veel aanbieders is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Sommige scootmobiel leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kan u zorgeloos enkele weken rondrijden als test. Gedegen onderhoud is geen overbodige luxe. Daarom is het slim om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Belangrijke punten zijn o.a. afstelling spiegels en de staat van de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de kostprijs: voor weinig geld een kwalitatief product aanschaffen. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Waar u op moet letten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als herbruikt.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als voertuig bestuurder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Wel kunt u kiezen voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Giessenlanden behandeld u zaken zoals de regels op de weg en is er vaak een technische check van uw mobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag gebruik maken van het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA dekking heeft u al vanaf €5,40 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Veel mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en kunt u bovendien meenemen in de auto. Twijfel? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Giessenlanden.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (ook in de provincie Zuid-Holland) kunt u zich aansluiten. Geniet van het sociale contact en maak tochtjes door wijken als: Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen.

Plaats een reactie