Scootmobiel Vijfheerenlanden

Wilt u een goede scootmobiel in Vijfheerenlanden? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). D.m.v. zo’n elektrische 3- of 4 wieler behoud u uw mobiliteit en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg biedt een adviserende rol bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina treft u handige tips en belangrijke info over onder andere de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de gemiddelde kosten, enkele populaire leveranciers, waar u op moet letten in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €650,00 tot wel €5.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Vijfheerenlanden (https://www.vijfheerenlanden.nl).
 • In uw omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Practicomfort en Quingo.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Actuele kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Vijfheerenlanden (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4131
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€17,50 – €22,00 per uur
Populaire scootmobielExcel Excite 4
Punt voor adviesWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Vijfheerenlanden

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Echter, waar baseert u de keuze op? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn profiel? Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, is het voor dagelijks gebruik, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Vijfheerenlanden. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €810,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 km actieradius is er al vanaf €2250,00.
 • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden is te koop vanaf €4650.

Advies van de specialist juni 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In de box hieronder bekijkt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Vijfheerenlanden kunt u eenvoudig meenemen in auto, bus of vliegtuig en is gemakkelijk op te bergen. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is comfortabeler en heeft een langer actieradius. Geschikt voor langere reizen.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en een handige korte draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit is handig in kleine ruimtes. Tevens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting in de bochten en bij niveauverschillen. Een model met 4 wielen kan harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De producten verschillen fors wanneer we kijken naar actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is ruim voldoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of naar het park? Overweeg dan eens te kijken naar een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
In het geval u grote stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Geavanceerde vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Regel: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Als u vaak lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De luxere modellen hebben een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Vijfheerenlanden en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U weet nu waar u zoal rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De prijzen worden gevormd door de fabrikant, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en extra opties zoals veiligheidsgordels & een wikkeldeken. De aantrekkelijkste scooters starten bij €510,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al snel €7.400,00. In de bijgaande tabel treft u de actuele prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel37 km 8 km/u€800
Verbeterd315 – 20 km10 – 12 km/u€1400
Uitstekend435 km15 – 17 km/u€4100
Royaal485 km21 km/u€9.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Vijfheerenlanden
scootmobiel-kopen-vijfheerenlanden

Scootmobiel aanvragen gemeente Vijfheerenlanden via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In bepaalde situaties kunt u d.m.v. de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een auto in bruikleen en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Vijfheerenlanden. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarna volgt er een keukentafelgesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Vijfheerenlanden. Bij vragen kunt u bellen (0885997000), u kunt een e-mail sturen (info@vijfheerenlanden.nl), of bezoek het gemeentehuis (Dokter Reilinghplein 1, 4141 DA, Leerdam). Bezoek ook www.vijfheerenlanden.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om een passend model te vinden treft u op deze pagina informatie over de belangrijkste onderwerpen. Echter is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit met advies op maat maakt een en andere verder inzichtelijk. Op die manier kunt u allerlei modellen uittesten waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de buurt van Vijfheerenlanden kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een professionele adviseur helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgLange Dreef 124131 NHVianen
VegroMarkt 524101 BZCulemborg
VegroHertog Reinaldlaan 2-44001 RCTiel
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Vijfheerenlanden
Loopt u moeilijk en kunt u geen winkel bezoeken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Landelijke leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vindt u de meest bekende organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Veel verkochte modellen
Hierna vindt u een schema met bekende modellen en merken met daarbij het bereik, de topsnelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Excite 440 km15 km/u€ 6.158
Pride Victory XL 14040 km15 km/u€ 4.460
Caremart Fun & Me25 km8 km/u€ 1.295
Electric Mobility Rascal 45040 km6 km/u€ 2.783
Tabel met populaire scoots juni 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Vijfheerenlanden. Denk dan onder andere aan een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Op dat moment is de beste optie om eens een showroom te bezoeken en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Vijfheerenlanden) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Meerdere fabrikanten kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kan u gerust een bepaald type testen. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Vandaar raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. wiellagers voor en achter en de accu(lader).

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Ook kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Negatieve aspecten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als herbruikt.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobielrijder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en trainingen. In professionele scootmobieltrainingen in Vijfheerenlanden leert u van alles over verkeerskennis en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA polis kost c.a. €5,50 p/maand. Een verzekerde scoot kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Vijfheerenlanden.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Utrecht) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Vianen, Hagestein, Everdingen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie