Scootmobiel Buren

Wilt u een goede scootmobiel in Buren? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische 3- of 4 wieler behoud u uw mobiliteit en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert is er om u te helpen bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg vind u een uitgebreid keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld een aanvraag doen via de WMO, de gemiddelde kosten, enkele populaire leveranciers, waar u op moet letten in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €550,00 & €5.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Buren (https://www.buren.nl).
 • In deze regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Invacare en Caremart.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Tarieven (oktober 2021) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Buren (WMO) | Winkels en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4117
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB vergoeding€15,67 – €22,74 per uur
Aantrekkelijke scootmobielFreerider Canterbury 3
Regionaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Buren

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is een enorm assortiment met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een model dat aansluit op mijn situatie? Advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u dit goed bekeken hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Buren. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €850,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km begint zo rond de €1825,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met alle gemakken kost u rond de €3700.

Hulp bij uw keuze oktober 2021

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Bijgaand bekijkt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Buren neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Dit komt tot uiting in bochten of als u een drempel overgaat. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en biedt meer comfort.

Wat is een goede actieradius?
De verschillende uitvoeringen variëren nogal als we kijken naar de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 15 kilometer is dan voldoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of een plaatselijk buurtgebouw? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Wanneer u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Vergeet niet: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Additioneel comfort
Als u vaak lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De premium scoots hebben de beschikking over een uitgebreide vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Buren en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De prijzen worden gevormd door het merk, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een verlichtingsset of een mandje. De voordeligste voertuigen kunt u al vinden vanaf €510,00, de meest luxe modellen met alle opties hebben al snel een prijskaartje van €6.600,00. In het overzicht hieronder bekijkt u de huidige prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig312 km8 km/u€700
Beter320 km10 km/u€1200
Uitmuntend440 km15 km/u€3900
Beste470 km20 – 22 km/u€9.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Buren
scootmobiel-kopen-buren

Scootmobiel aanvragen gemeente Buren via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In sommige situaties kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Buren. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het is goed om te weten dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen bij het WMO-loket. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken/maanden weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Buren. Bij vragen kunt u bellen (140344), u kunt een e-mail sturen (wmo@buren.nl), of bezoek het gemeentehuis (De Wetering 1, 4021 VZ, Maurik). Bekijk ook www.buren.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om een passend model te vinden treft u op deze pagina relevante info en specificaties. Echter geeft een testrit een compleet beeld. Het boeken van een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Op dat moment kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom Buren zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een productspecialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder treft u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroMarkt 524101 BZCulemborg
VegroHertog Reinaldlaan 2-44001 RCTiel
Warande De Loericker SteeHollandsspoor 33994 VTHouten
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Buren
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Er zijn gelukkig alternatieven. Verschillende aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vindt u de meest bekende merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Overzicht met veel verkochte types
Hierbij schetsen wij een overzicht met succesvolle merken en modellen met specifiek de actieradius, de max. snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Canterbury 340 km15 km/u€ 5.295
Molenaar Royal40 km15 km/u€ 4.990
Pride Victory 9 4W20 km8 km/u€ 2.495
Quingo Flyte37 km6 km/u€ 5.992
Tabel met populaire modellen oktober 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Buren. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In dat geval is het verstandig om zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Buren) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Steeds meer fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Dan kunt u zonder verplichtingen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook essentieel. Daarvoor adviseren wij om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. bandenspanning en de accu(lader).

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de kostprijs: tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Bovendien kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Negatieve aspecten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. We raden altijd aan een proefrit te maken om te zien hoe de conditie is. U kunt terecht op sites als speurders.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Buren komen thema’s aan bod als verkeerskennis en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag rijden op voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, en tevens voor al het gebruik binnen). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,90 p/maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met een afnemende mobiliteit weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Heeft u nog vragen? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Buren.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en wilt u de omgeving beter leren kennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In het hele land (waaronder provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Buren, Beusichem, Zoelen, Lienden, Ingen, Maurik, Ravenswaaij.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie