Scootmobiel Houten

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Houten? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze specialist ondersteunt u bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg leest u een uitgebreid keuzeadvies en aanvullende info over o.a. PGB en WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, enkele populaire leveranciers, veiligheid in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • Voordelen: u bent minder afhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De onkosten liggen tussen de €700,00 tot zo’n €5.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Houten (https://www.houten.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Drive of Mango.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Houten (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3993
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€17,25 – €22,81 per uur
Aantrekkelijke scootmobielMango Poema 42064
Regionaal adviespuntHulpmiddelencentrum

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Houten

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei eigenschappen en opties. Dus, hoe vind ik dan een scooter die aansluit op mijn eisen en wensen? Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Op het moment dat u dit goed bekeken hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Houten. Veel info vind u online via het aanvragen van een brochure, een demo aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €620,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €1750,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een actieradius van 60 km begint zo rond de €4450.

Aankooptips januari 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze experts adviseren u graag. In onderstaande opsomming vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Houten is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en kan kortere bochten maken. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit is handig in kleine ruimtes. Eveneens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft een veilig gevoel. Dit is merkbaar in bochten of als u een drempel overgaat. De variant met 4 wielen haalt een hogere snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Wat is een goede actieradius?
De modellen wisselen flink wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 10Ah accu (10 km) is ruim voldoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het winkelcentrum of naar het park? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
In de situatie dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Stevige vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De meest luxe modellen hebben de beschikking over een uitstekende vering en een luxe zitting. Boek een proefrit in Houten en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u op welke zaken u moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten worden gebaseerd op het merk, de actieradius, hoe hard de scoot kan en opties als een rollatorhouder + een kruk- en stokhouder. De goedkoopste voertuigen kunt u al vinden vanaf €535,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al gauw op tot €6.800,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel313 km7 km/u€550
Gemiddeld315 – 20 km12 km/u€1450
Geavanceerd455 km15 – 17 km/u€4200
Royaal475 km20 km/u€9.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Houten
scootmobiel-kopen-houten

Scootmobiel aanvragen gemeente Houten via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente Houten. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Vervolgens volgt een (telefonisch) gesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Daarna hoort u of u in aanmerking komt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Houten. Hiervoor kunt u ook even bellen (0306392611), als per mail (gemeentehuis@houten.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Onderdoor 25, 3995 DW, Houten). Bezoek ook www.houten.nl voor actuele informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal veel zaken duidelijk maken. Op dat moment kunt u allerlei modellen uittesten waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom uw woonplaats Houten vinden we een aantal winkels/showrooms. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
HulpmiddelencentrumPeppelkade 213992 ALHouten
QuarijnGansfortstraat 43961 CRWijk bij Duurstede
VitrasNieuwe Veenendaalseweg 533911 MGRhenen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Houten
Heeft u fysieke problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Erkende leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst ontdekt u de meest bekende bedrijven waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Veel gekozen uitvoeringen
In het volgende hoofdstuk schetsen wij een lijstje met bekende modellen en merken inclusief de actieradius, de topsnelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Poema 4206440 km15 km/u€ 4.695
Excel Travelux Infineon 440 km15 km/u€ 3.649
RvS van Seenus CTM 242 Compact16 km8 km/u€ 1.498
Kymco Super 432 km6 km/u€ 2.948
Schema met populaire voertuigen januari 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Houten. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Voor deze mensen is de beste optie om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met het onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Houten) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Tevens is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal merken hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kunt u vrijblijvend enkele weken rondrijden als test. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Daarom is het aan te raden om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Belangrijke punten zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de accu(lader).

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de investering (kosten): tegen een lage prijs is een goede scoot binnen handbereik. Bovendien is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook komen accu-problemen soms voor. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kracht van de accu te meten. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als 2dehands.be waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobiel eigenaar hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in Houten legt u de basis voor onder andere anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijtechniek verbeteren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,30 per maand. Een verzekerde mobiel heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is handig als u grote afstanden aflegt. Zijn er nog onduidelijkheden? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Houten.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en wilt u de omgeving beter leren kennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Vrijwel overal (tevens in de provincie Utrecht) zijn deze verenigingen actief. Samen met een groep lekker naar buiten en tour door wijken zoals: Houten Noord-West, Houten Noord-Oost, Houten Zuid-West, Houten Zuid-Oost, Houten Buitengebied, ’t Goy, ’t Goy Buitengebied, Tull en ’t waal, Tull en ’t Waal Buitengebied, Schalkwijk, Schalkwijk Buitengebied.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie