Scootmobiel Woudenberg

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Woudenberg? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van dit elektrische voertuig staat u weer midden in het leven en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze vergelijker biedt een helpende hand bij bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze website kunt u aan de slag met handige tips en belangrijke info over onder andere de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), kosten, een proefrit maken, regels en richtlijnen en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €800,00 en wel €5.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Woudenberg (https://www.woudenberg.nl).
 • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Kymco of DKCity.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Woudenberg (WMO) | Winkels en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteWoudenberg
Postcode3931
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€16,43 per uur
Veel gekozen scootmobielMolenaar Royal
Adviespunt in de buurtVitras

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Woudenberg

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Op welke producteigenschappen moet u letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn eisen en wensen? Gouden regel: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel kilometers ga ik maken? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Woudenberg. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €710,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius kost u rond de €2175,00.
 • Een sterk 4 wielen model met veel comfort is te koop vanaf €3900.

Aankooptips januari 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder vindt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Woudenberg kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is stabiel, heeft extra comfortvoorzieningen en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Bovendien heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u een bocht doorrijdt of op hobbelige weggetjes. Een model met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten onderscheiden zich fors wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? Kijk dan naar modellen met een accu met een vermogen van 97 Ah.

Snelheid
Indien ude mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De wat stabielere vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Verkeersregel: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De high-end modellen bieden een goede vering en een goede verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Woudenberg en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De prijzen hangen af van de leverancier, het bereik, de topsnelheid en extra’s zoals een dashboardbeschermer en een mandje. De goedkope kleine modellen beginnen bij €525,00, en de meest luxe scooters lopen al snel tegen de €6.600,00. In het overzicht hieronder bieden wij de actuele prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig39 km7 km/u€800
Standaard315 – 20 km12 km/u€1750
Uitstekend455 km18 km/u€3800
Luxe475 km +20 – 22 km/u€7.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Woudenberg
scootmobiel-kopen-woudenberg

Scootmobiel aanvragen gemeente Woudenberg via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In enkele gevallen kan men via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan een rolstoel, regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente Woudenberg. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO factureert het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U dient uw aanvraag in bij uw WMO adviseur. Een paar weken later komt de WMO-consulent langs om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Woudenberg. Hiervoor kunt u ook even bellen (0332869165), per mail (loketdekleineschans@gemwoudenberg.nl), of kom naar het gemeentehuis (Schans 29, 3931 KJ, Woudenberg). Zie ook www.woudenberg.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op Scootzorg.nl relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken biedt in dat geval uitkomst. Op die manier kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de buurt van Woudenberg zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel staan meerdere vestigingen van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VitrasNieuwe Veenendaalseweg 533911 MGRhenen
Waaijenberg MobiliteitWiltonstraat 263905 KWVeenendaal
Medipoint | VitrasFrans Halslaan 263904 XJVeenendaal
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Woudenberg
Heeft u geen vervoer en kunt u geen winkel bezoeken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Betrouwbare aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. Onderstaand bekijkt u de meest bekende winkels die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Veel gekozen uitvoeringen
Hierbij treft u een lijstje met bekende modellen en merken met daarbij details zoals actieradius, snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Molenaar Royal40 km15 km/u€ 4.990
Pride Colt Pursuit40 km15 km/u€ 2.499
Drive Scout Plus10 km6 km/u€ 599
Shoprider 888nrsb29 km6 km/u€ 4.028
Tabel met populaire voertuigen januari 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Woudenberg. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Voor een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Dan is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Woudenberg) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Dikwijls is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal fabrikanten werken met een omruilgarantie. Dan kunt u rustig 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is cruciaal. Daarom is het verstandig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Aandachtspunten zijn stoelverstelling en mechanisme en de accu(lader).

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage prijs: tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Nadelen zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kracht van de accu te meten. Er zijn diverse websites zoals scootmobieldiscount.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Er bestaan wel opties voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Binnen deze scootmobieltraining in Woudenberg legt u de basis voor onder andere regels in het verkeer en praktische tips om veilig te rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u bent welkom op voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA polis kost c.a. €3,75 per maand. Een verzekerde mobiel heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Zijn er nog onduidelijkheden? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Woudenberg.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en geniet u van het maken van tochtjes? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel regio’s in Nederland (tevens in de provincie Utrecht) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen toeren en maak tochtjes door wijken als: Woudenberg.

Plaats een reactie