Scootmobiel Putten

Zoekt u een goede scootmobiel in Putten? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze handige scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg.nl bieden wij handige tips en informatie over onderwerpen als WMO, de geschatte prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Belangrijkste voordelen: meer onafhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De prijzen variëren tussen €850,00 en €6.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Putten (https://www.putten.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Molenaar en Quingo.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten (juni 2024) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Putten (WMO) | Winkels in de buurt | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeentePutten
Postcode3880
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€13,50 – €18,00 per uur
Aantrekkelijke scootmobielExcel Travelux Infineon 3 SWB
Lokaal adviespuntZuiverzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Putten

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Waar vind ik het model dat matcht met mijn behoeften? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik er elke dag op rijden, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Putten. Dit kan online middels een brochure per post, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €890,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius begint zo rond de €1550,00.
 • Een model met 4 stevige wielen en een grote accu voor grote afstanden is te koop vanaf €4450.

Tips van de expert juni 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte bekijkt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Putten neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is groter, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Bovendien beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten en op een oneffen terrein. Een model met vier wielen haalt een hogere snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De scoots onderscheiden zich flink wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of naar buitengebieden? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Wanneer u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: als u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Luxueuze modellen verschaffen een uniek veringssysteem en een luxe zitting. Boek een proefrit in Putten en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u op moet letten bij het kopen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De tarieven hangen af van de fabrikant, de accucapaciteit, de snelheid en aanvullende opties zoals een alarmsysteem en een bagagemand. De gunstigste modellen zijn er al vanaf €540,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €6.200,00. In de tabel hieronder bekijkt u de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter37 km 8 km/u€550
Prima320 – 25 km10 km/u€1950
Geavanceerd450 km16 km/u€3100
Luxe480 km+22 km/u€9.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Putten
scootmobiel-kopen-putten

Scootmobiel aanvragen gemeente Putten via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en participeren in de maatschappij? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente Putten. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Minpunt is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens plannen ze een kort gesprek in om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Afsluitend krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Putten. Dit kan telefonisch (0341359611), per mail (samenleving@putten.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Fontanusplein 1, 3881 BZ, Putten). Bekijk ook www.putten.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om het ideale model te vinden vindt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter is het uittesten ook zeer handig. Kies voor een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Op dat moment mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In en rondom Putten zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht bekijkt u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZuiverzorgGildenstraat 1-A3861 RGNijkerk
Icare l MedipointWethouder Jansenlaan 92-943844 DGHarderwijk
Icare l MedipointP.C. Hooftplein 36-373842 HCHarderwijk
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Putten
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? Dat hoeft geen probleem te zijn. Een aantal leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende opsomming doorzoekt u meerdere winkels die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk schetsen wij een opsomming met succesvolle merken en modellen met specifiek de actieradius, de snelheid van het model en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Travelux Infineon 3 SWB40 km15 km/u€ 3.464
Pride Victory XL 13035 km15 km/u€ 3.150
Shoprider S8M13 km8 km/u€ 1.506
Sterling Pearl24 km6 km/u€ 1.601
Overzicht met populaire modellen juni 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Putten. Denk dan onder andere aan speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Voor deze mensen is het verstandig om te kiezen voor een eigen exemplaar of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Putten) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere scootmobiel leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zodoende kunt u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Regelmatig een onderhoudsbeurt is cruciaal. Daarom adviseren wij om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. de remmen en accuspanning + conditie.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een belangrijk voordeel van een occasion is de kostprijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Minpunten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kracht van de accu te meten. Er zijn diverse websites zoals tweedehands.net waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Putten gaat u verder in op aspecten als regels in het verkeer en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een boete krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,90 p/maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Twijfel? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Putten.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Gelderland) zijn zulke initiatieven te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en verken samen de wijken als: Putten, Bosgebied en Krachtighuizen.

Plaats een reactie