Scootmobiel Leusden

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Leusden? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van zo’n elektrische 3- of 4 wieler geniet u van de vrijheid en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? De website Scootzorg.nl helpt u bij het kiezen van het juiste model. Op deze website bekijkt u een compleet keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de actuele prijzen, een thuisdemo, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: meer onafhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €600,00 en wel €4.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Leusden (https://www.leusden.nl).
 • In uw regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Sterling of Medema.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Leusden (WMO) | Winkels en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteLeusden
Postcode3831
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€15,57 – €21,37 per uur
Veel gekozen scootmobielSterling Diamond
AdviespuntScootplaza

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Leusden

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Dus, hoe vind ik dan een scooter die voldoet aan mijn wensen?Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, wordt hij dagelijks gebruikt, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Leusden. Alle belangrijke info leest u online via het aanvragen van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €580,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 km actieradius kost u rond de €2200,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een flinke accu vind u al vanaf €4000.

Keuzeadvies juli 2024

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In de box hieronder bekijkt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Leusden is zonder moeite mee te nemen in het OV of in de auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Handig voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, biedt meer comfort en heeft een grote accu. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u als u de bochten instuurt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scooter met 4 wielen is vaak wat sneller en biedt meer comfort.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De scoots wisselen nogal als wij het hebben over de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Rijdt u alleen in huis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan volstaan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of de lokale buurtcentra? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

Snelheid
Mocht het zo zijn dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Professionele modellen verschaffen een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Leusden en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen hebben te maken met de fabrikant, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en randproducten als een alarmsysteem en een wikkeldeken. De voordeligste scoots kunt u al vinden vanaf €490,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al snel €5.900,00. In het onderstaande overzicht vind u de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel310 km7,5 km/u€700
Gemiddeld320 km10 km/u€1950
Comfortabel440 km16 km/u€2800
Luxueus480 km20 km/u€6.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Leusden
scootmobiel-kopen-leusden

Scootmobiel aanvragen gemeente Leusden via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Interessant zijn met name de regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u thuis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Leusden. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Een paar weken later plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Leusden. Hiervoor kunt u ook even bellen (0334343222), door een e-mailtje te sturen (info@larikslaan2.nl), of bezoek het gemeentehuis (Larikslaan 2, 3833 AM, Leusden). Bekijk ook www.leusden.nl voor actuele informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op Scootzorg.nl uiteenlopende belangrijke info. Toch zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens uw bezoek kunnen diverse modellen worden getest en kunt u tot een goed besluit komen. In de buurt van Leusden kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een ervaren adviseur kan u helpen met het kopen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder bekijkt u direct contactgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ScootplazaEuroweg 253825 HAAmersfoort
WelzorgRuimtevaart 43824 MXAmersfoort
Medipoint AmersfoortLeusderweg 2263817 KGAmersfoort
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Leusden
Loopt u moeilijk en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Deskundige leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming ontdekt u populaire partijen die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Meest verkochte modellen
In de paragraaf hierna verstrekken we een opsomming met bekende modellen en merken met specifiek de actieradius, snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Diamond38 km15 km/u€ 3.511
Practicomfort Hurricane45 km15 km/u€ 6.000
Pride Go-Go LX CTS12 km6 km/u€ 1.695
Pride Quest20 km6 km/u€ 2.192
Tabel met populaire voertuigen juli 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Leusden. Dit kunt u doen bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u echter voor een langere periode huren? Voor deze mensen is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Leusden) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Bij veel aanbieders kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Diverse fabrikanten werken met een omruilgarantie. Zo kunt u rustig 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een kwalitatief onderhoud is geen overbodige luxe. Daarvoor is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De expert bekijkt onder andere koolborstels en de accuprestaties.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de kostprijs: ook met beperkte financiële middelen heeft u een zeer kwalitatief model. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn eventuele verborgen gebreken. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van de accu te controleren. U kunt terecht op sites als uwzorgshop.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Leusden komen thema’s aan bod als verkeerstheorie en is er vaak een behendigheidsparcours. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u bent welkom op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan riskeert u een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,20 per maand. Een verzekerde scooter is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Twijfel? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Leusden.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Utrecht) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en maak tochtjes door wijken als: Leusden-Centrum Oost, Leusden-Centrum West, Leusden-Zuid, Achterveld, Stoutenburg, ’t Ruige Veld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie