Scootmobiel Eemnes

Zoekt u een goede scootmobiel in Eemnes? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van zo’n elektrische 3- of 4 wieler blijft u langer mobiel en kunt u weer veilig de weg op. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg is er om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Op deze webpagina bekijkt u nuttige keuzetips en uitgebreide details over bijvoorbeeld PGB en WMO, de gemiddelde kosten, een thuisdemo, de verschillende regels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • Voordelen: meer zelfstandig en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten liggen tussen de €800,00 en wel €6.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Eemnes (https://www.eemnes.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Shoprider en Revatak.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Tarieven (mei 2024) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Eemnes (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieUtrecht
GemeenteEemnes
Postcode3755
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,00 – €16,00 per uur
Veel gekozen scootmobielLife and mobility Mezzo
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Eemnes

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een model dat in lijn is met mijn verwachtingen? Onze tip: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u dit helder hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Eemnes. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €750,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius koopt u al vanaf €1950,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter en een grote accu voor grote afstanden begint zo rond de €4150.

Keuzehulp mei 2024

Wilt u graag wat hulp bij het zoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder bekijkt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Eemnes is makkelijk te vervoeren in de tram, bus of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een grote accu. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft u een veilige rijervaring. Dat ervaart u als u een bocht doorrijdt en op een oneffen terrein. Een model met 4 wielen is vaak wat sneller en biedt meer comfort.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De producten onderscheiden zich sterk als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is dan voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het centrum of de lokale buurtcentra? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximale snelheid
In het geval u iedere dag lange stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De meest luxe modellen verschaffen een uitgebreide vering en een multifunctionele stoel. Boek een proefrit in Eemnes en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De prijzen worden gebaseerd op de producent, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals een dashboardbeschermer & een krukhouder. De goedkope kleine modellen zijn verkrijgbaar vanaf €505,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al snel €6.100,00. In de bijgaande tabel treft u de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter37 km 7,5 km/u€600
Standaard320 km10 km/u€1400
Uitmuntend445 km15 km/u€3800
Meeste comfort480 km+22 km/u€8.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Eemnes
scootmobiel-kopen-eemnes

Scootmobiel aanvragen gemeente Eemnes via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Onder andere een regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en participeren in de maatschappij? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Eemnes. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Hierna wordt er een gesprek gepland om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Daarna ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Eemnes. Bij vragen kunt u bellen (0357513344), als per mail (hbel@sociaalplein.info), of ga even langs bij het stadhuis (Graaf Wichman 10, 1276 KB, Huizen). U kunt ook terecht op www.eemnes.nl voor achtergrondinformatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Uiteraard is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit met advies op maat zal veel zaken duidelijk maken. Daar kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de buurt van Eemnes kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgRijksweg 23755 MVHilversum
Gezondheidscentrum De BiltHenrica van Erpweg 2c3732 BGDe bilt
WelzorgBlanckenhagenweg 63712 DEZeist
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Eemnes
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Een aantal aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. Hieronder bekijkt u een aantal bekende organisaties waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Wat zijn populaire modellen?
Hieronder vindt u een opsomming met succesvolle merken en modellen met daarbij het bereik, de snelheid van het model en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Life and mobility Mezzo40 km15 km/u€ 4.395
Shoprider 889xlsbn cabin40 km14 km/u€ 8.492
Travelux Boost 417 km7,2 km/u€ 1.080
Pride Go Go Sport 4W19 km6 km/u€ 2.043
Schema met populaire scoots mei 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Eemnes. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Op dat moment is het verstandig om zelf een scoot te kopen of een voertuig te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Eemnes) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Vaak kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer scootmobiel leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kunt u zonder verplichtingen een bepaald type testen. Het onderhoud van de scootmobiel is niet iets om op te besparen. Hiervoor is het verstandig om een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. bandenspanning en het accuvermogen.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote voordeel van een occasion is de verkoopprijs: tegen een lage prijs koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Waar u op moet letten zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn diverse websites zoals zorgdiscounter.com waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Eemnes legt u de basis voor onder andere verkeerstheorie en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De regels in het verkeer zijn niet complex: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,80 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Neem contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Eemnes.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In het hele land (ook in de provincie Utrecht) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen naar buiten en verken samen de wijken als: Centrum.

Plaats een reactie