Scootmobiel Bunnik

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Zeist? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Deze website helpt u bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker leest u tips voor het kiezen van het juiste model en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO (eigen bijdrage), de huidige prijzen, showrooms in de regio, regels en richtlijnen en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De kosten wisselen sterk tussen €800,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Zeist (https://www.zeist.nl).
 • In de omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Vermeiren en Strider.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen (april 2024) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Zeist (WMO) | Verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3705
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€15,64 – €21,22 per uur
Aantrekkelijk merkRvS van Seenus CTM 939 HD
AdviespuntMedipoint | Vitras

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zeist

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn wensen?Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Op het moment dat u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Zeist. De meeste informatie is online beschikbaar door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €580,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik tussen 25 en 35 km kost u rond de €2350,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een actieradius van 60 km koopt u al vanaf €4200.

Keuzeadvies april 2024

Hulp nodig bij het zoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Lees dan zeker even verder. In onderstaande opsomming achterhaalt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zeist kunt u eenvoudig meenemen in het openbaar vervoer en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een veel groter bereik. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar in de bochten en op minder slechte wegen. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De modellen verschillen enorm als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) volstaat dan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Wanneer u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: wanneer u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort & accessoires
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Duurdere modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga direct proefrijden in Zeist om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kosten worden bepaald door het merk, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en randproducten als een extra accu & een kruk- en stokhouder. De voordeligste voertuigen starten bij €505,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al snel €6.800,00. In de tabel hieronder staat de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap314 km7 km/u€500
Goed315 km10 – 12 km/u€1600
Goed435 km18 km/u€3100
Elite475 km22 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zeist
scootmobiel-kopen-zeist

Scootmobiel aanvragen gemeente Zeist via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Zeist. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Bedenk wel dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-afdeling. Kort daarop volgt een (telefonische) afspraak om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Daarna hoort u of u in aanmerking komt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Zeist. Vragen? Dat kan telefonisch (14030), u kunt een e-mail sturen (zeist@zeist.nl), of bezoek het stadhuis (Slotlaan 20, 3701 GK, Zeist). U kunt ook terecht op www.zeist.nl voor extra informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing verzamelen wij hier veel bruikbare informatie. Toch is het uittesten ook zeer handig. Kies voor een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Op die manier krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de regio Zeist vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst staan meerdere vestigingen van winkels, showrooms en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | VitrasBergweg 13701 JJZeist
HulpmiddelencentrumVoorheuvel 753701 JDZeist
MangoDe Corridor 2-43621 ZBBreukelen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Zeist
Heeft u fysieke problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende lijst doorzoekt u meerdere organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk vindt u een overzicht met veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid (maximum) en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
RvS van Seenus CTM 939 HD50 km15 km/u€ 6.800
Pride Pursuit XL48 km13 km/u€ 6.036
Shoprider 889NRS25 km7 km/u€ 4.523
Roma Medical Sorrento 432 km6 km/u€ 3.000
Schema met populaire scoots april 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Zeist. Doe dat bijv. bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In die situatie is het wellicht slimmer om eens een showroom te bezoeken of te gaan voor leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zeist) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Doorgaans kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Meerdere fabrikanten werken met een omruilgarantie. Zodoende kunt u op uw gemak een bepaald model uittesten. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Daarom raden wij aan om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn stuurinrichting/ uitlijning en de conditie van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Verder is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als tweedehands.net waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Zeist behandeld u zaken zoals regels in het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet heel hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,10 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Zeist.

Wat is precies een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In heel ons land (met name ook in de provincie Utrecht) zijn dergelijke clubs te vinden. Geniet van het sociale contact en maak een tocht door wijken als: Bunnik, Odijk, Werkhoven.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie