Scootmobiel Werkhoven

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Werkhoven? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze speciale scooter staat u weer midden in het leven en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het kiezen van het juiste model. Via onze vergelijker bekijkt u handige tips en uitgebreide details over bijvoorbeeld de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de geschatte prijzen, enkele populaire leveranciers, de belangrijkste verkeersregels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De tarieven liggen tussen de €550,00 tot wel €4.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Bunnik (https://www.bunnik.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Life and mobility en Quingo.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen (september 2021) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Bunnik (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3985
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€16,48 – €18,09 per uur
Populair merkShoprider GR8889
Lokaal adviespuntQuarijn

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Werkhoven

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn wensen?Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak rijd ik ermee, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Werkhoven. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €640,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 km actieradius vind u al vanaf €2350,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met veel comfort begint zo rond de €3850.

Tips van de expert september 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het kiezen van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Bijgaand treft u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Werkhoven is makkelijk te vervoeren in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Handig voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is robuust, heeft grote banden, meer comfort en heeft een grote accu. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral als u de bochten instuurt en op minder slechte wegen. De variant met 4 wielen biedt meer snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe zit het met de actieradius?
De mobielen verschillen nogal als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar familie of vrienden of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Snelheid
Wanneer u lange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De premium scoots worden gekenmerkt door een uitgebreide vering en een goede verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Werkhoven en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De aanschafprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en optionele extra’s zoals een autolift of een stoelhoes. De goedkoopste modellen kunt u al vinden vanaf €500,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al snel €5.100,00. In het onderstaande overzicht bekijkt u de geschatte prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis38 km7,5 km/u€750
Verbeterd320 – 25 km10 – 12 km/u€1300
Comfortabel455 km17 – 18 km/u€3000
Meeste comfort480 km22 km/u€7.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Werkhoven
scootmobiel-kopen-werkhoven

Scootmobiel aanvragen gemeente Bunnik via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In sommige situaties kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Op dat moment hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Bunnik. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend vind er een gesprek plaats om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Daarna weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Bunnik. Dit kan telefonisch (0306595959), mailen (wmoloket@bunnik.nl), of bezoek het stadhuis (Singelpark 1, 3984 NC, Odijk). U kunt ook terecht op www.bunnik.nl voor meer info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bekijkt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Echter is het uittesten ook zeer handig. Een 100% gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Op die manier kunt u allerlei modellen uittesten en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom Werkhoven kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder zijn de adresgegevens te vinden van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
QuarijnGansfortstraat 43961 CRWijk bij Duurstede
VitrasNieuwe Veenendaalseweg 533911 MGRhenen
Waaijenberg MobiliteitWiltonstraat 263905 KWVeenendaal
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Werkhoven
Bent u slecht ter been en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Landelijke aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst bekijkt u een aantal erkende leveranciers die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Meest verkochte modellen
Hierna bekijkt u een overzicht met types die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider GR888961 km8 km/u€ 5.015
Shoprider 889 4XLS40 km8 km/u€ 3.972
Pride Capri PRO 312 km6 km/u€ 1.010
Meyra Ortocar 315 SP II55 km15 km/u€ 5.819
Overzicht met populaire scoots september 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Werkhoven. Dat kan bijvoorbeeld bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Voor deze mensen is het verstandig om zelf een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Werkhoven) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Steeds vaker kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse scootmobiel leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kan u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is cruciaal. Vandaar adviseren wij om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. bandenspanning en de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de prijs: tegen lage kosten kunt u een heel geschikte scooter kopen. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Minpunten zijn krassen, deuken en technische problemen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van de accu te controleren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals marktplaats.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Bij zo’n scootmobieltraining in Werkhoven gaat u verder in op aspecten als de voorrangsregels en leert u drempels en stoepjes rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: als bestuurder mag u rijden op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, een ongeluk zit in een klein hoekje. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan riskeert u een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,20 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Is het nog niet duidelijk? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Werkhoven.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Utrecht) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen naar buiten en rijd samen door de wijken: Bunnik, Odijk, Werkhoven.

Plaats een reactie