Scootmobiel Overberg

Wilt u een goede scootmobiel in Overberg? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer zeker en kunt u weer zorgeloos op pad. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via Scootzorg.nl bieden wij een handig keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als WMO, de kosten van een goed model, een proefrit maken, de regels in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoge mate van veiligheid.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €700,00 en wel €4.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug (https://www.heuvelrug.nl).
 • In uw omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Life and mobility of Inca.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Geschatte kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Utrechtse Heuvelrug (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3959
WMO Beslissingstermijn6 weken
PGB kosten€17,50 – €22,00 per uur
Veel gekozen scootmobielShoprider 889 DXD L
Adviespunt in de buurtVitras

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Overberg

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn wensen?Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Op het moment dat u deze vragen beantwoord hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Overberg. Dit kan via internet aan de hand van brochures, een demo aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €690,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km begint zo rond de €1650,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met veel comfort is er al vanaf €4600.

Advies van de specialist oktober 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Onderstaand treft u enkele belangrijke aandachtspunten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Overberg is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Handig voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is stabiel, is voorzien van alle gemakken en heeft een veel groter bereik. Geschikt voor langere reizen.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Evenzeer heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en voelt veiliger. Dit is merkbaar in bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. De variant met 4 wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De modellen variëren flink als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het centrum of het bos? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
Indien ulange afstanden wilt afleggen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Robuuste vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Tijdens het rijden van een rit of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De premium scoots worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga naar een showroom of boek een proefrit in Overberg en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u op welke zaken u moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kostprijzen worden gebaseerd op de producent, de actieradius, de maximale snelheid en optionele extra’s zoals een autolift of mandjes en tassen. De aantrekkelijkste scoots zijn verkrijgbaar vanaf €525,00, de wat geavanceerdere modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.200,00. In de onderstaande tabel bieden wij de actuele prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget311 km7 km/u€600
Goed315 km10 km/u€1250
Goed440 km15 km/u€4000
Elite480 km+21 km/u€7.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Overberg
scootmobiel-kopen-overberg

Scootmobiel aanvragen gemeente Utrechtse Heuvelrug via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In bepaalde situaties kunt u via deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoel, regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Houd er rekening mee dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt een aanvraag indienen bij uw WMO adviseur. Kort daarna wordt er een gesprek gepland om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Afsluitend komt de gemeente met een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit kan telefonisch (0343565600), e-mailen (info@heuvelrug.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kerkplein 2, 3941 HV , Doorn). Zie ook www.heuvelrug.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past bieden wij uiteenlopende belangrijke info. Echter geeft een testrit een compleet beeld. Gebruik maken van een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Tijdens deze ritten kunt u verschillende modellen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de omgeving Overberg kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist zal u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder treft u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VitrasNieuwe Veenendaalseweg 533911 MGRhenen
Waaijenberg MobiliteitWiltonstraat 263905 KWVeenendaal
Medipoint | VitrasFrans Halslaan 263904 XJVeenendaal
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Overberg
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Deskundige leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. Hieronder bekijkt u de beste organisaties die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Veel verkochte modellen
In de paragraaf hierna vindt u een schema met veel verkochte modellen inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid (maximum) en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889 DXD L45 km8 km/u€ 6.565
Invacare Leo 3 wiel36 km8 km/u€ 2.495
Vermeiren Antares 310 km6 km/u€ 842
Meyra Ortopedia Cityliner 41550 km15 km/u€ 6.878
Tabel met populaire voertuigen oktober 2021

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Overberg. Dat kan bijvoorbeeld bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een heel klein budget neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In dat geval is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of een exemplaar te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Overberg) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Steeds meer aanbieders kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kunt u rustig 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhoud van de scootmobiel is ook essentieel. Daarom is het verstandig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Belangrijke punten zijn o.a. claxon en geluidssignalen en de staat van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de investering (kosten): voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Bovendien is er vaak geen levertijd. Nadelen zijn krassen, deuken en technische problemen. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Er zijn diverse websites zoals dezorgoutlet.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel gebruik maken van theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In professionele scootmobieltrainingen in Overberg leert u van alles over de voorrangsregels en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,70 p/maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en kunt u bovendien meenemen in de auto. Twijfel? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Overberg.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en gezellige lange tochten maken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In heel ons land (ook in de provincie Utrecht) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn.

Plaats een reactie