Scootmobiel Leersum

Wilt u een goede scootmobiel in Leersum? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van dit elektrische vervoersmiddel kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze specialist biedt praktische info bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg bieden wij een handig keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als WMO (eigen bijdrage), de actuele prijzen, enkele populaire leveranciers, de verschillende regels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €850,00 en wel €5.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug (https://www.heuvelrug.nl).
 • In uw regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Excel en Strider.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Actuele kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3956
WMO Beslissingstermijn6 weken
PGB vergoeding€17,50 – €22,00 per uur
Aantrekkelijke scootmobielShoprider 888B 3
Adviespunt in de buurtVitras

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Leersum

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die voldoet aan mijn wensen?Ons advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Leersum. U vind uitgebreide info online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €500,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km koopt u al vanaf €1900,00.
 • Een stevige 4-wieler met een flinke accu kost u rond de €4300.

Tips van de expert oktober 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het zoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze experts adviseren u graag. Bijgaand vindt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Leersum is zonder moeite mee te nemen in het OV of in de auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is groter, biedt meer comfort en heeft een langer actieradius. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Evenzeer heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. Dit merkt u vooral als u een bocht doorrijdt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met 4 wielen is vaak wat sneller en rijdt een stuk comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De mobielen variëren enorm wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is afdoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het winkelcentrum of het bos? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximale snelheid
Zodra u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Vergeet niet: wanneer u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort
Als u vaak lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Duurdere modellen bieden een uitgebreide vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Test een model uit voor een proefrit in Leersum en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het kopen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en optionele extra’s zoals oprijplaten + een beensteun. De goedkoopste scooters beginnen bij €540,00, en de meest luxe scooters kosten al gauw €5.100,00. In de onderstaande tabel vergelijkt u de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km8,5 km/u€750
Verbeterd320 km11 km/u€1900
Uitmuntend460 km15 km/u€4000
Elite470 km21 km/u€7.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Leersum
scootmobiel-kopen-leersum

Scootmobiel aanvragen gemeente Utrechtse Heuvelrug via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Soms kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-balie. Een paar weken later wordt er een gesprek gepland om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Binnen een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Utrechtse Heuvelrug. Hiervoor kunt u ook even bellen (0343565600), als per mail (info@heuvelrug.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Kerkplein 2, 3941 HV , Doorn). Ga ook eens naar www.heuvelrug.nl voor de huidige procedures.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om een passend model te vinden verzamelen wij hier uiteenlopende belangrijke info. Maar uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Het boeken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens deze ritten kunt u verschillende modellen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In en rondom Leersum zijn er verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur kan u helpen met het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht zijn de adresgegevens te vinden van enkele aanbieders, showrooms en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VitrasNieuwe Veenendaalseweg 533911 MGRhenen
Waaijenberg MobiliteitWiltonstraat 263905 KWVeenendaal
Medipoint | VitrasFrans Halslaan 263904 XJVeenendaal
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Leersum
Heeft u medische problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Meerdere aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema vergelijkt u de beste merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand vindt u een schema met succesvolle merken en modellen met specifiek de actieradius, de snelheid van het model en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 888B 340 km8 km/u€ 3.980
Invacare Leo 336 km8 km/u€ 2.406
Pride Go Go ES10 km6 km/u€ 1.418
Meyra Ortopedia Cityliner 31550 km15 km/u€ 6.392
Tabel met populaire scoots oktober 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Leersum. Doe dat bijv. bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om zelfstandig een scoot te bestellen of een exemplaar te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Leersum) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Een groeiend aantal aanbieders van scootmobielen kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kan u zorgeloos 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhoud van de scootmobiel is niet iets om op te besparen. Vandaar is het handig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. afstelling spiegels en het accuvermogen.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de prijs: ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Bovendien is er geen sprake van een lange levertijd. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals 2dehands.be waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In professionele scootmobieltrainingen in Leersum leert u van alles over anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijtechniek verbeteren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag gebruik maken van het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg voor goede verlichting. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u op de openbare weg rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt u heel veilig, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,10 p/maand. Een verzekerde scoot herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en kunt u bovendien meenemen in de auto. Twijfel? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Leersum.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en geniet u van het maken van tochtjes? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel gebieden (ook in de provincie Utrecht) zijn deze verenigingen actief. Voorkom dat u vereenzaamt en rijd samen door de wijken: Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn.

Plaats een reactie