Scootmobiel Utrechtse Heuvelrug

Zoekt u een goede scootmobiel in Utrechtse Heuvelrug? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze slimme scooter met 3 of 4 wielen geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer zorgeloos op pad. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze expert biedt een adviserende rol bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg treft u een uitgebreid keuzeadvies en belangrijke info over onder andere een aanvraag doen via de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, advies aan huis, veiligheid in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van veiligheid.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €600,00 en wel €4.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug (https://www.heuvelrug.nl).
 • In de omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Meyra of Travelux.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Utrechtse Heuvelrug (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3959
WMO Beslissingstermijn6 weken
PGB kosten€17,50 – €22,00 per uur
Populaire scootmobielPride Victory XL 140
Punt voor adviesVitras

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Utrechtse Heuvelrug

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is een enorm assortiment met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn profiel? Gouden regel: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Op het moment dat u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Utrechtse Heuvelrug. U vind uitgebreide info online via het aanvragen van een brochure, advies aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €800,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2325,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter en een grote accu voor grote afstanden koopt u al vanaf €4450.

Advies van de specialist mei 2022

Hulp nodig bij het vinden van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze adviseurs helpen u direct verder. Bijgaand omschrijven wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Utrechtse Heuvelrug kunt u eenvoudig meenemen in het OV of in de auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is stevig, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een grote accu. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Ook geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting als u de bochten instuurt of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De scoots wisselen aanzienlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer is dan afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar shoppingcentra of een plaatselijk buurtgebouw? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximum snelheid
Zodra u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). De wat grotere en sterkere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Verkeersregel: wanneer u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Luxueuze modellen hebben grote veringen en een verstelbaar stuur/zitting. Reserveer een model voor een proefrit in Utrechtse Heuvelrug en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u op welke zaken u moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen worden gebaseerd op het merk, de capaciteit van de accu, de snelheid en optionele extra’s zoals een extra accu en mandjes en tassen. De goedkoopste scoots koopt u al vanaf €520,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €7.400,00. In het onderstaande overzicht treft u de huidige prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel314 km7,5 km/u€750
Verbeterd320 – 25 km12 km/u€1950
Geavanceerd440 km17 km/u€3600
Topper480 km+21 km/u€8.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Utrechtse Heuvelrug
scootmobiel-kopen-utrechtse-heuvelrug

Scootmobiel aanvragen gemeente Utrechtse Heuvelrug via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-afdeling. Kort daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit kan telefonisch (0343565600), mailen (info@heuvelrug.nl), of bezoek het stadhuis (Kerkplein 2, 3941 HV , Doorn). Zie ook www.heuvelrug.nl voor uitgebreide info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl relevante info en specificaties. Toch zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit met advies op maat maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens uw bezoek kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In en rondom Utrechtse Heuvelrug kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VitrasNieuwe Veenendaalseweg 533911 MGRhenen
Waaijenberg MobiliteitWiltonstraat 263905 KWVeenendaal
Medipoint | VitrasFrans Halslaan 263904 XJVeenendaal
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Utrechtse Heuvelrug
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Betrouwbare leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de opsomming hierna vergelijkt u de beste organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Overzicht met veel verkochte types
Onderstaand vindt u een tabel met types die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de maximale snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Victory XL 14040 km15 km/u€ 4.460
Pride Victory 4390040 km15 km/u€ 2.799
Invacare Solar15 km8 km/u€ 952
Roma Marbella30 km6 km/u€ 1.750
Schema met populaire scoots mei 2022

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Utrechtse Heuvelrug. Denk dan onder andere aan speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Voor deze mensen is het raadzaam om zelf een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Utrechtse Heuvelrug) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Vaak kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal aanbieders van scootmobielen werken met een omruilgarantie. Juist daardoor kan u gerust een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarom raden wij aan om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Men let daarbij met name op afstelling spiegels en de conditie van de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de verkoopprijs: voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Verder is er vaak geen levertijd. Nadelen zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als uwzorgshop.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als voertuig bestuurder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Bij zo’n scootmobieltraining in Utrechtse Heuvelrug gaat u verder in op aspecten als de voorrangsregels en leert u veiliger rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,85 per maand. Een voertuig dat verzekerd is kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Nog vragen? Neem contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Utrechtse Heuvelrug.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om de omgeving te verkennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (ook in de provincie Utrecht) zijn deze verenigingen actief. Geniet van het sociale contact en maak tochtjes door wijken als: Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie